YÖK Başkanı Teziç hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı Teziç hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 14:38

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) üyesi bir grup, Danıştay 2. Dairesi'nce alınan bir karara ilişkin beyanları nedeniyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Mazlum-Der üyelerinden oluşan bir grup, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiler.

Dilekçede, okula geliş-gidişte başörtüsü takan anaokulu öğretmeni Aytaç Kılınç'ın okul müdürlüğünden alınması işleminin iptali istemiyle ilgili olarak Danıştay 2. Dairesi'nin ret kararı verdiği belirtildi.

Kararın henüz kesinleşmediği öne sürülen dilekçede, Prof. Dr Teziç'in 10 Şubat 2006 tarihinde bir gazetede yayınlanan konuya ilişkin beyanlarına yer verildi. Dilekçede, “Teziç'in beyanları bir bütün olarak değerlendirildiğinde, dini inançlarının gereğini yerine getiren milyonlarca insan, inancı nedeniyle aşağılanmış ve hakarete uğramıştır. Ayrıca devam eden dava ile ilgili olarak açıklama yapılarak yargı etkilenmeye çalışılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Dilekçede, Prof. Dr. Erdoğan Teziç hakkında “ayrımcılık, hakaret, halkı aşağılama, kin ve düşmanlığa tahrik, kişilerin huzur ve sükununu bozma, yargı görevi yapanları etkileme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından soruşturma yapılması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!