YÖK Başkanı, rektörlerle tanışacak

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı, rektörlerle tanışacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 13:01

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yarın yapılacak Rektörler Komitesi toplantısında, üniversitelerin rektörleriyle tanışacak.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Özcan, yarın YÖK'te ilk kez Rektörler Komitesine başkanlık yapacak. Rektörler Komitesi toplantısının ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın başkanlığında, rektörler ve üniversitelerin temsilcilerinden oluşan Üniversitelerarası Kurul toplanacak.

Akaydın, yaptığı açıklamada, Üniversitelerarası Kurul toplantısının tarihinin önceden belirlendiğini ancak yeni YÖK Başkanı Özcan'ın bu toplantının yanı sıra Rektörler Komitesi toplantısı da yapmak istediğini belirtti. Rektörler Komitesi toplantısının yeni başkanın rektörlerle tanışma toplantısı niteliğinde olacağı bilgisini aldıklarını ifade eden Akaydın, Yusuf Ziya Özcan ile kendisinin de ilk kez tanışacağını söyledi. Akaydın, “Kendisiyle ilgili akademisyenlerden olumlu şeyler duyduk. Liberal ve demokratik bir kişi olduğu söyleniyor. Umarız demokratik, hoşgörülü bir ortamda iletişim kurabiliriz” diye konuştu.

YENİ ÜYE ADAYI SEÇİLECEK-

Akaydın'ın verdiği bilgiye göre, Üniversitelerarası Kurul toplantısında, görev süresi 17 Aralık Pazartesi günü dolacak olan Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu'nun yerine yeni üye adayı seçimi yapılacak. Yüzbaşıoğlu'nın yerine seçilmek için şu ana kadar 13 adayın ismi bildirildi.

Haberin Devamı

Akaydın, “Demokratik bir seçim olması için adayların isimlerinin bildirilmesini istedim. Tabii ki istenirse seçimin yapılacağı saate kadar aday bildirilebilir” dedi.
Üniversitelerarası Kurulda yapılacak seçim sonucunda belirlenecek adayın ismi, YÖK üyeliğine atama yapması için Cumhurbaşkanı'na sunulacak.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı kontenjanından YÖK üyeliğine atanan Prof. Dr. İlhan Tekeli ile Prof. Dr. Ergin Nami Nomer'in görev süreleri de 16 Ocak 2008 tarihinde sona erecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!