YÖK Başkanı Özcan: Her şey zamanla yerine oturacak

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı Özcan: Her şey zamanla yerine oturacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 18:46

YÖK Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan sağlık sektöründe yaşanan sorunlara değinerek, "Sabırlı olmamız gerek. Her şey zamanla yerine oturacak" dedi.

Uludağ’da bu Karinna Hotel’de bu yıl 10’ncusu düzenlenen ’Jinekoloji ve Obstetri Kış Kongresi’ne katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, özlük hakları, tam gün yasası konularında değerlendirme yaptı. Tam gün yasası ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile çok sık bir araya geldiklerini ifaden eden Prof. Dr. Özcan, yakın zamanda öğretim üyelerinin mağdur olmadan, özgür ortamda çalışmalarını devam ettirebileceklerini kaydetti. "Her sistem değişikliğinde ciddi sorunlar yaşanır. Sabırlı olmamız gerek" diyen Prof. Dr. Yusuf iya Özcan, "Her şey zamanla yerine oturacak. Tam gün yasası ile birlikte üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyelerinin çalışma koşulları ile ilgili üç olasılık bulunmakta ve ayrıntılı olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili Başbakanımızla görüştük, en kısa zamanda sonuçlandırılacak" diye konuştu.

Üniversite öğretim üyelerinin özlük haklarının çok önemli olduğuna değinen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Öğretim üyelerinin daha refah ve akademik yapıya daha iyi konsantre olmaları için ekonomik koşullarında iyileştirme yapılması kaçınılmazdır. Dışarıya yansıtmıyoruz ama bu konuda çok çalışıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!