YÖK Başkanı’nın oğlu da sınavda

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı’nın oğlu da sınavda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2010 00:00

İki basamaklı yeni üniversiteye giriş sisteminin ilk basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. 1 milyon 512 bin 450 üniversite adayı bugün üniversitede okuyabilmek için ter dökecek. Yeni sistemin mimarlarından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın oğlu Baran Özcan da sınava giriyor.

Çocuğu sınava giren bütün veliler ile aynı heyecanı yaşayacak olan Özcan, bugün oğlu ile birlikte sınav salonuna giderek moral verecek. Bugünkü sınavın sonucunda YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye hak kazanacaklar. Sınav sonuçlarının LYS başvuru tarihinin başlangıcı olan 5 Mayıs’tan önce açıklanması bekleniyor.

YGS cevap anahtarı yarın saat 15.00’te

ÖSYM, YGS’nin soru ve cevaplarını sınav bittikten sonra 15.00’te yayımlayacak. Soru ve cevaplar, http://ygs2010-sorular.osym.gov.tr internet adresinde açıklanacak. Bu soru ve cevaplar, ulusal ve yerel televizyon kanallarında sadece sınavın yapıldığı 11 Nisan 2010 günü, internet sitesinde yayımlandıktan sonra ve 12 Nisan 2010’da bir defaya mahsus olmak üzere kullanılabilecek.

Adaylar ıslanacak

YURDUN güney ve doğu kesimleri, bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Devlet Meteoroloji İşleri’nden yapılan açıklamaya göre bugün Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Muğla, Uşak, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!