YÖK Başkanı Hitit Üniversitesi'nde

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı  Hitit Üniversitesinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2011 13:02

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Hitit Üniversitesinin geçen 4 yılına bakıldığında çok iyi değerlendirilmediğinin görüldüğünü söyledi.

Özcan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kısa bir süre önce göreve başlayan Rektör Alkan'a başarılar diledi.

Hitit Üniversitesinin layık olduğu noktaya Rektör Alkan ve ekibi sayesinde ulaşacağına inandığını belirten Özcan, YÖK olarak üniversitenin gelişimi için gereken desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Üniversitenin geçen süreç içinde daha iyi yerlerde olabileceğini belirten Özcan, “Hitit Üniversitesinin geçen 4 yılına baktığımızda çok iyi değerlendiremediğimizi görüyorum. Farklı nedenlerden dolayı daha iyi yerlere gelinemedi ancak bir şey kaçırılmış değil. Önümüzde hala yeterince zamanımız, imkanımız ve rektörümüzün iyi bir liderliği olduğunu düşünüyorum. Kaybedilen zaman telafi edilecek, üniversite hak ettiği yere gelecektir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Alkan ise kentin üniversiteden beklentisinin yüksek olduğunu ve üniversitenin gelişimi konusunda tüm kesimlerin desteğini aldıklarını ifade etti.

Üniversiteyle ilgili hedeflerini yüksek tuttuklarını belirten Alkan, “Üniversitemizin sadece bölgenin iyi bir üniversitesi olmasının küçük bir hedef olduğunu düşünüyorum. Dünya liginde bir üniversite olmak için elimizdeki bilgi birikimini, tecrübeyi kullanarak kısa sürede bu hedefi gerçekleştirebileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Üniversitenin fakültelerin tümünü kapsayan bir kampüse ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Alkan, 15 gün önce kampüs alanı için fizibilite çalışmalarını başlattıklarını anlattı.

Ziyaretin ardından YÖK Başkanı Özcan'a, Rektör Alkan tarafından plaket takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!