YÖK Başkanı atış taliminde

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı atış taliminde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 10:35

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, makam aracıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek poligonda tabanca atış eğitimi yaptı. Özcan’ın atış tekniği konusunda görevlilerden yardım aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nden Tolga Şardan'ın haberine göre, üniversite öğrencilerinin protestolarının hedeflerinden biri olan, ÖSYM’de art arda yaşanan skandallar nedeniyle de gündemde bulunan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dün saat 11.00 sıralarında 0042 kırmızı plakalı Mercedes makam aracıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Yakın koruması olarak görevlendirilen iki polisle birlikte gelen Özcan, önce Terörle Mücadele Şubesi’ni (TEM) ziyaret etti. Yetkililerle kısa bir süre sohbet eden Özcan, daha sonra şubenin yanındaki kapalı atış poligonuna geçti.

 

6,35 mm’lik

Özcan, sadece emniyet mensupları ile bazı devlet büyüklerinin kullanımına açık olan poligonda kendisine ait olduğu öğrenilen 6.35 mm.lik mermi kullanılan tabancasıyla atış talimi yaptı. Silah piyasasında ölçülerinin küçük olması nedeniyle “koltuk altı” olarak tanımlanan silahı kullanan Özcan’ın, atış sırasında işitme zorluğu yaşamamak için özel kulaklık kullandığı görüldü. YÖK Başkanı, kendisine yardımcı olan atış eğitmeni ve gözetmeninden silah kullanımıyla ilgili bilgiler de aldı.

 

Haberin Devamı

Yakın ve orta mesafe

Uzun süredir kullanılmayan silahın çalıştırılması ve atış kabiliyetinin geliştirilmesi amacıyla poligona gelen Özcan’ın, yakın ve orta mesafeden hedefleri vurmaya çalıştığı öğrenildi. Genel olarak hedefi vurmada başarılı olduğu öğrenilen Özcan, poligonda yaklaşık bir saat kaldı. Özcan’ın daha önce de kendisine ait özel araçla Ankara Emniyeti’ne gelerek atış yaptığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!