YKS sınavı nedir? Yükseköğretim Kurumları Sınavı nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

YKS sınavı nedir Yükseköğretim Kurumları Sınavı nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 18:42

YKS sınavı nedir sorusu milyonlarca öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. YGS ve LYS sınavlarının kaldırılmasının ardından yapılan açıklamayla birlikte YKS sınavı yeni sistem olarak öğrencilerin karşısına gelecek. Peki, YKS sınavı nedir? Yükseköğretim Kurumları Sınavı nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

YKS, yeni dönemde üniversite sınavına giriş yapacak olan öğrencileri yakından ilgilendiriyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın yeni sınav sistemiyle ilgili olarak yapmış olduğu açıklama sonrası merak edilen YKS, resmi olarak yürürlüğe geçti. Peki, YKS nedir, YKS nasıl yapılacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

YKS NEDİR?

2018-2019 eğitim öğretim yılında sınavın yeni adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacak.

* Akıl yürütme, muhasebe odaklı sözel ve sayısal bilgileri yani Türkçe’yi doğru kullanma, okuduğunu anlama...Bunun örnekleri dünyadaki sistemlerde mevcut.

* Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak.

* Yükseköğretim Kurumları Sınavı, haziran ayının bir hafta sonu yapılacak.

Haberin Devamı

Türkçe ve temel yeterlilik sınavlarından oluşan Türkçe ve matematik sınavları Milli Eğitim’in ortak müfredatına dayalı olacak. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. Bu oturumdan sonra öğle arası verilecek. Bu, adayların zihinsel olarak rahatlamasını sağlayacak.

* Birinci oturum 40 Türkçe, 40 Matematik sorularından oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!