YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? 2018 YKS ek yerleştirme

Güncelleme Tarihi:

YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak 2018 YKS ek yerleştirme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 21:10

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ikinci tercih işlemlerinin başlayacağı tarih, YKS tercihleri doğrultusunda herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. ÖSYM tarafından yapılacak olan ek yerleştirme işlemleri hakkında bilgi almak isteyen kişiler, sorgulamalarına hız verdi. Peki YKS ek tercihler ne zaman? Üniversite ek yerleştirmeler ne zaman?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları 31 Ağustos'ta açıklandı. YKS'nın yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerdeki doluluk oranları artarken, boş kontenjan sayısında azalma yaşandı. Bir önceki yıl boş kontenjan sayısı 214 bin 430 olurken, bu yıl 128 bin 508 oldu. Şimdi ise gözler YKS ek tercihlerinde. İşte, konuya dair detaylar...

ÖSYM tarafından boş kalan veya kayıt yapılmayan kontenjanlar için merkezi ek yerleştirme yapılacak. Yerleşen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacak. Ek yerleştirme tercih ücretiyse 15 TL olarak belirlendi. Ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yaptıkları tercihler geçerli olmayacak.

Ek yerleştirmenin ne zaman başlayacağı ise henüz belli olmadı. Üniversite ek tercihlerinin, kayıtların tamamlanmasının ardından erişime açılacağı öngörülüyor. Konu hakkında gelişme ya da ÖSYM’den açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

BOŞ KONTENJANLAR

Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Dört yıllık lisans bölümlerinde 484 bin kontenjana 395 bine yakın aday yerleşti, 89 binden kontenjan boş kaldı. Önlisansla birlikte boş kontenjan sayısı 128 bini geçti.

İŞLETME VE İKTİSAT DOLMADI

Hürriyet'ten Önder ÖNDEŞ ve Gülseven ÖZKAN'ın haberine göre, İşletme ve iktisat programlarının kontenjanları bu yıl yaklaşık yüzde 25 azalsa da ilk yerleştirmenin ardından hâlâ büyük boşluklar dikkat çekiyor. Devlet üniversitelerinde 13 bin 440 kontenjana sahip işletmede doluluk oranı yüzde 63’te kaldı. 13 bin 25 kontenjanın olduğu iktisatta da 5 bin 595 boşlukla oran yüzde 57. ‘Uluslararası ilişkiler’de ise, 1.409 boş kontenjanla yüzde 76 oldu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!