YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercihleri ne zaman bitecek?

Güncelleme Tarihi:

YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak YKS ek tercihleri ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 16:55

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), alınan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihleri devam ediyor. Ancak henüz başvuru yapmayan üniversiteli adaylarının hızlı davranması gerekiyor. YKS ek yerleştirme başvuruları kısa sürede son bulacak. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman bitecek? YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihleri bilindiği üzere 14 Eylül'de başladı. 31 Ağustos'ta açıklanan sonuçların ardından hayal kırıklığı yaşayan gençler için ikinci fırsat olan ek tercih işlemleri için başvuruların ne zaman biteceği merak konusu oldu. Öte yandan başvurularını tamamlayan adaylar, YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi öğrenmek istiyor. İşte, konuya dair merak edilen tüm detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) merkezi yerleştirme işleminin ardından boşta kalan kontenjanlar ve geçtiğimiz günlerde son bulan kayıt işlemleri esnasında bir programı kazanmasına rağmen kayıt yaptırmayanlardan doğan boşluklar için yapılan ek tercihler, 20 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Ek yerleştirme işlemini yapacak olan adaylar, 15 TL olarak belirlenen ücretleri ÖSYM'nin belirlediği bankalar üzerinden yatırılacak. Ödemesini internet üzerinden yapmak isteyenler için ise ÖSYM'nin ödemeler sayfası üzerinden kredi kartı ile ödeme imkanı sunulacak. Ödeme yapılacak bankalar ise şunlar olacak;

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak

adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak

adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih işlemleri devam ediyor ancak başvuru işlemini tamamlayan çok sayıda kişi YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklanmış durumda.

Haberin Devamı

Konu hakkında kesin bir bilgi yok ancak, ek yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından kayıtlar, 1-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu bilgiye dayanarak, ek tercih sonuçlarının 20-30 Eylül tarihleri arasında açıklanabileceğini söylemek mümkün. Konuya dair ÖSYM'den bir açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!