Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu? YKS ek tercih süreci ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu YKS ek tercih süreci ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2019 10:58

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'de geçtiğimiz günlerde tercih sonuçlarının açıklanması ile son sürece girildi. YKS yerleştirme sonuçlarına göre ön lisans ve ya lisan programına kayıt hakkı elde edemeyen adayların gözü, ek tercih sürecine çevrildi. Üniversite adayları, belirlenen boş kontenjanlara göre tercihlerini tamamlayacaklar. Peki, Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu? YKS ek tercih süreci ne zaman başlayacak? İşte, konuya ilişkin tüm detaylar...

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, bir programa yerleşemeyen on binlerce genç, ÖSYM'nin tercih sürecini beklemeye başladı. Öte yandan açıkta kalan boş kontenjanlar da merak konusu oldu. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu?

Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 7-14 ağustos tarihlerinde alınmış, tercih sonuçları ise 31 Ağustos'ta duyurulmuştu. Ek tercihler ise 14-20 Eylül tarih aralığında gerçekleştirmişti. Bu bilgiler baz alındığında YKS ek tercih sürecinin ağustos ayının son haftalarında başlatılması bekleniyor.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

 

BAKMADAN GEÇME!