YKS ek tercihleri ne zaman yapılacak? 2018 YKS ek yerleştirme

Güncelleme Tarihi:

YKS ek  tercihleri ne zaman yapılacak 2018 YKS ek yerleştirme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 23:22

YKS ek yerleştirme işlemlerinin ne zaman başlayacağı, bu kapsamda beklenti içinde olan on binlerce kişi tarafından merak ediliyor. 31 Ağustos'ta ÖSYM tarafından açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarının ardından günler geçmesine rağmen, ek yerleştirmenin başlamaması, adaylarda merak uyandırdı. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman yapılacak? 2018 YKS ek yerleştirme ne zaman?

Haberin Devamı

YKS ek tercih işlemlerine yönelik araştırmalar son günlerde hız kazandı. YKS ek tercih işlemleri konusunda beklenti içinde olan on binlerce genç ve ailesi heyecanla, ÖSYM'den gelecek haberlere odaklanmış durumda. YKS ek tercih işlemlerinin henüz başlamaması üzerine, meraklanan çok sayıda kişi, konu hakkında tatmin edici bilgi almak adına araştırma yapıyor. Peki, YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak? İşte, konuya dair merak edilen detaylar...

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından boş kalan veya kayıt yapılmayan kontenjanlar için merkezi ek yerleştirme yapılacak. Yerleşen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacak. Ek yerleştirme tercih ücretiyse 15 TL olarak belirlendi. Ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yaptıkları tercihler geçerli olmayacak. Ek yerleştirmenin ne zaman başlayacağı ise henüz belli olmadı. Üniversite ek tercihlerinin, kayıtların tamamlanmasının ardından erişime açılacağı öngörülüyor. Konu hakkında gelişme ya da ÖSYM’den açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

1.364 PROGRAM "SIFIR" ÇEKTİ

Hürriyet'ten Önder Öndeş ve Gülseven Özkan’ın haberine göre; Devlet üniversitelerinde 68 programı hiçbir öğrenci tercih etmedi. Ancak bunlara vakıf, KKTC ve yurtdışındaki üniversiteler de eklenince, 1.033 lisans programına çıktı. 2017’de bu 917’ydi. Geçen yıl 9 bin 877 kontenjanı olan 674 önlisans programına tek öğrenci bile yerleşmemişken, bu yıl sayı 331, kontenjan 2 bin 121 oldu. Yani sayı lisansta artarken, önlisansta azaldı. Kimsenin yerleşmediği programlarda önlisans ve lisans olarak toplam 11 bin 624 kontenjan var. Bunun 3 bin 667’si Marmara’da, 1.041’i İç Anadolu’da, 480’i Ege’de, 931’i Karadeniz’de, 322’si Akdeniz’de, 259’u Doğu Anadolu’da, 116’sı Güneydoğu Anadolu’da. Marmara ve İç Anadolu’da rakamların yüksek olmasında vakıf üniversitelerinin yoğunluğu etkili.

MÜHENDİSLİK PROGRAMLARI BOŞ KALMADI

Yazılım, enerji, havacılık ve tıp gibi mühendislik alanlarında hiç boşluk kalmadı. Ancak birçok mühendislik bölümünde dikkat çekici boşluklar bulunuyor. Makine mühendisliğine yüzde 82 yerleşilirken, 1.809 aday için yer var. Elektrik-elektronik mühendisliğinde sıraların yüzde 84’ü doldu ama 1.438 boş kontenjan ortaya çıktı. Kontenjanlarının yarısını dolduramamış programlar arasında ulaştırma mühendisliği yüzde 20 ile öne çıkanlardan biri. Bu oran, enerji sistemleri mühendisliğinde yüzde 56 ve çevre mühendisliğinde ise yüzde 72. Haberin tamamını okumak için aşağıdaki kutucuğa tıklayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!