2018 YKS sınav başvuru tarihleri ne zaman bitiyor? ÖSYM ödemeleri hangi bankaya yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

2018 YKS sınav başvuru tarihleri ne zaman bitiyor ÖSYM ödemeleri hangi bankaya yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2018 13:59

YKS başvuru tarihleri, üniversite sınavına girecek olan gençler tarafından araştırılmaya başlandı. Hayallerindeki üniversiteye girebilmek için ön aşama olan YKS başvurusunu gerçekleştirmek isteyen birçok birey, ÖSYM ödemelerinin hangi bankaya yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, YKS başvurusu ve banka ödemeleri nereden yapılacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Yüz binlerce öğrencinin heyecanla beklediği YKS için geri sayım başladı. ÖSYM, YKS için başvuru sistemini adayların erişimine açtı. YKS'ye girecek adaylar ise, nasıl ve nereden başvuru yapılacağını araştırıyor. Peki YKS başvuruları nasıl ve nereden yapılır? YKS başvuru ücreti nasıl ödenir?

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ÖSYM tarafından 81 ilde birçok merkezde gerçekleştirilecek. Yeni ismiyle ilk kez bu yıl uygulanacak olan YKS başvurusuna, yurt genelinde birçok öğrenci müracaatta bulunacak. İşte, YKS başvurusu için takip edilmesi gereken adımlar;

Daha önce sisteme kayıtlıysanız;

1-ÖSYM internet sitesine (www.osym.gov.tr) giriş yapın.

2-Bilgisayardan giriş yapıyorsanız sağ üst köşede yer alan e-işlemler seçeneğine tıklayın ve aday işlemleri seçeneğini açın. Mobilden giriş yapıyorsanız bu seçenek sağ üstte bulunan üç çizgiye tıkladıktan sonra görüntülenebilecektir.

3-Açılan ekranda YKS sınavına tıklayın.

4-Karşınıza çıkacak olan ekranda sınav ücretinin ödenebileceği banka şubeleri ve ATM'ler yer alacak. Kendinize en uygun olanı not alın ya da ödemenizi ÖSYM internet sitesindeki ödeme sistemini kullanarak gerçekleştirin.

5-Buradaki bilgileri okuduktan sonra "Başvuru Yap" butonuna tıklayın.

6-Burada kullanıcı adı ve şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapın.

7- Eğer sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza "Sistemde geçerli bir fotoğrafınız bulunmamaktadır. Başvuru için bir başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir." uyarısı çıkarsa, en yakın başvuru merkezine gitmeniz gerekebilir.

8-Başvurunuzu, sol ekranda yer alan "Başvuru Sürecindekiler" başlığı altında "2018-YKS"ye tıklayarak tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha önce sisteme kayıtlı değilseniz;

Sisteme henüz kayıtlı değilseniz, bu işlemi en yakın ÖSYM başvuru merkezi üzerinden yapabilirsiniz. Size en yakın merkezi görmek için tıklayınız.

YKS ÖDEMESİ İNTERNET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Haberin Devamı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı;
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!