YKS başvuruları ne zaman? 2020 üniversite sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

YKS başvuruları ne zaman 2020 üniversite sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2020 19:27

Üniversiteye giriş kapsamında uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihleri ve başvuru süreci binlerce adayın gündeminde yer almaya devam ediyor. Özellikle ocak ayının bitmesiyle beraber ÖSYM tarafından açıklanan 2020 YKS başvuru tarihine yönelik araştırmalar hız kazandı. Peki, YKS başvuruları ne zaman? 2020 üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte, YKS sınav ve başvuru tarihi...

Haberin Devamı

TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturum halinde yapılacak olan YKS takvimi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklandı. Lise son sınıf öğrencileri ve önceki yıllarda sınava katılarak istedikleri bölümlere yerleşemeyen adaylar, üniversite sınavında ter dökecek. Şubat ayının gelmesiyle beraber başvurularını kaçırmak istemeyen adaylar YKS başvuru tarihine odaklandı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? İşte, 2020 üniversite sınav tarihi ile ilgili bilgiler...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2020 Yılı Sınav Takvimi ilan edildi. Buna göre, 20-21 Haziran 2020'de tüm oturumları tamamlanacak yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) başvuruları, 6 Şubat - 3 Mart 2020'de alınacak, sonuçlar 23 Temmuz 2020'de açıklanacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 18 Mart olarak belirlendi.

Haberin Devamı

TYT - AYT - YDT OTURUM TARİHLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2020 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 20 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 21 Haziran'da yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

BAKMADAN GEÇME!