Yine yeniden Kaynanalar

Güncelleme Tarihi:

Yine yeniden Kaynanalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Nuri Kantar ailesi yarın akşam Kanal D'de yeniden izleyiciyle buluşuyor

Kaynanalar dizisi, günümüze uyarlanmış senaryosu ve güçlü kadrosuyla eski tiryakilerine yenilerini ekleyecek gibi görünüyor.

Türkiye'nin ilk yerli TV dizisi ‘‘Kaynanalar’’, 11 yıl aradan sonra yarın akşam Kanal D'de izleyicileriyle yeniden buluşuyor.

Biri kent kökenli, diğeri sonradan görme iki akraba ailenin tatlı çekişmelerini, benzerlik ve farklılıklarını anlatan Kaynanalar dizisi TRT'de yayınlandığı dönemlerde Nöri Kantar, karısı Nöriye, Tijen, Döndü gibi tiplemeleriyle izleyicilerde tiryakilik yaratmıştı. 11 yıl aradan sonra çekimlerine yeniden başlanan dizide eski oyuncuların yanısıra yeni oyuncular da karşımıza çıkacak. Günümüze uyarlanmış senaryosu ve güçlü kadrosuyla yarın akşam Kanal D ekranlarında sevenlerinin karşısına yeniden çıkacak olan Kaynananlar dizisi, eski tiryakilerine yenilerini ekleyecek gibi görünüyor. Tek kanalın TRT olduğu dönemde, 14 yıl kesintisiz yayınlanan dizi şimdiye kadar birçok yönetmen tarafından çekildi. Yeniden çekilen dizinin şimdiki yönetmeni ise dizinin başrol oyuncusu Tekin Akmansoy'un kızı Arzu Akmansoy. Arzu Akmansoy, bir zamanlar dizide Nuri Kantar'ın torunu rolünü de üstlenmişti.

ACI KAYIPLAR

Televizyonun en uzun ömürlü dizilerinden olan Kaynanalar'da mutlulukların yanısıra zaman zaman kederler de yaşandı. Dizide damat rolünü oynayan Muammer Çıpa, genç yaşında bir trafik kazasında yaşamını kaybetti. Ne gariptir ki yıllar sonra aynı rolü üstlenen Alev Sezer de geçtiğimiz günlerde vefat etti. Tekin Akmansoy, acı tatlı günleri birlikte yaşadığı, 50 yıllık dostu Haşim Hekimoğlu'nu kaybetmenin de kendisini yıktığını belirtiyor... Hekimoğlu'nun en büyük isteğinin Kaynanalar'ı tekrar çekmek olduğu söyleniyor. Kaynananlar hala halkın dilinde. Tekin Akmansoy, ne zaman sokağa çıksa kendisine Nuri Kantar diye seslenildiğini söylüyor. Aynı şekilde Leman Çıdamlı'ya Nöriye, Sevda Aydan'a da Tijen deniyor. Akmansoy, diziyi yeniden çekmelerinde en büyük etkilerden birinin bu olduğunu söylüyor. Yarın akşam yayınlanacak dizinin ilk bölümü ise önceden Kılıbık Timur rolünü üstlenen merhum Haşim Hekimoğlu'na ithaf edildi.

Kaynanalar'ın kadrosunda Tekin Akmansoy, Leman Çıdamlı, Defne Yanlız, Sevda Aydan, Alev Sezer, Sermin Şen, Münir Canar, Gültekin Gülkan, Levent Çelmen, Mete Dönmezer, Billur Kalkavan, Binnur Yıldızkaya, Ayça Bingöl, Fethi Kantarcı, Yılmaz Gruda ve İlhan Daner yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!