Yine sandık başında

Güncelleme Tarihi:

Yine sandık başında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 13:36

Bolu'da, 14 Mayıs 1950 yılında yapılan seçimlerinden bu yana tüm genel ve yerel seçimlerde sandıklarda ve seçim kurullarında görev yapan 82 yaşındaki İsmail Şengüler, 22 Temmuz seçimlerinde de İl Seçim Kurulu üyesi olarak görev aldı.

Haberin Devamı

Şengüler, seçimlerden önce, Zübeydehanım Kız Meslek Lisesi'ndeki 1001 nolu sandıkta sandık görevlisi hem de DP'nin İl Seçim Kurulundaki üyesi olarak görevlendirildi.

Önce Zübeydehanım Kız Meslek Lisesine giden İsmail Şengüler'in, aynı anda iki görevi yürütmesinin mümkün olamayacağı belirtilerek birini seçmesi istendi. Şengüler de Bolu Adliyesinde, DP'nin İl Seçim Kurulu üyesi olarak görev aldı.

Emekli orman muhafaza ve mutemet memuru olan Şengüler, sorumluluk almayı sevdiğini belirterek, “Seçimlerde aktif olarak görev almaktan büyük mutluluk duyuyorum. İlk kez, DP'nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950 seçimlerinde 24 yaşındayken sandık görevlisi olarak seçimlerde aktif görev aldım. O tarihten bugüne değin tüm genel ve yerel seçimlerde kesintisiz 57 yıldır sandık görevlisi ve İl Seçim Kurulu görevlisi olarak aktif olarak çalışmaktayım. 22 Temmuz seçimlerinde de burada olmaktan, İl Seçim Kurulunda görev almaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

1926 yılanda doğduğunu, 1 Nisan 1950'de orman muhafaza memuru olarak göreve başladığını anlatan Şengüler, “Emekli olduktan sonra da kenara çekilmedim. Boş durmayı sevmem. Seçimlerde aktif sorumluluk almak, içten gelen bir görev aşkı. Hala 57 yıl önceki heyecanla bu görevi yapıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!