Yine pist bitti

Güncelleme Tarihi:

Yine pist bitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Mısır Havayolları'na ait Boeing 767 uçağı dün Atatürk Havalimanı'na indikten sonra duramadı, pistten çıktı ve çamura saplandı.

Pilotun hatalı frenlemesi

Kaza saat 11.12'de meydana geldi. Kahire-İstanbul seferini yapan Boeing 767-300 yolcu uçağı, yoğun yağmur altında Marmara üzerinden Florya'ya yaklaşarak ‘‘06-24'' numaralı piste iniş yaptı. Thuthmosis III Etops adlı SU-GAP kuyruk numaralı uçak, pilotun hatalı frenlemesi sonucu duramadı. Hızla pist dışına kayan uçak tarlada 50 metre gittikten sonra, ancak çamura saplanarak durabildi.

Pistten çıkan 2. Mısır uçağı

Büyük bir facia ucuz atlatılırken, uçağın 150 kişilik yolcu ve mürettebatı tahliye edildi. Uzmanlar kazanın pilotaj hatasından meydana geldiğini söylediler. Uçağın Mısırlı kaptan pilotu Roshdi Zakria ise, ‘‘Çok yağış vardı ve pist de çok kaygandı, bu yüzden duramadık'' dedi. Geçen yılın Ağustos ayında da yine Mısır Havayolları'na ait bir uçak aynı pistte duramayarak, tarlaya çıkmıştı.

Dev uçaklar indi, o inemedi

Daha önce de bazı kazalara sahne olan Atatürk Havalimanı'nın 06-24 pistine dün çamura saplanan Mısır uçağından önce, daha büyük boylardaki Rusya Havayolları'nın Tupolev 154 uçağı ile THY'nin Airbus A-340 tipi uçağı da indi. Hava koşulları aynıydı. Ancak Mısırlı pilot, aynı başarıyı gösteremedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!