Yine cephanelik

Güncelleme Tarihi:

Yine cephanelik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

HİZBULLAH terör örgütünün Gaziantep'te sözde askeri kanat sorumlusu Sadık Arslan'ın nikahsız yaşadığı eşi Adile Çiçek'e ait villanın bodrum katı cephanelik çıktı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonları sürerken, gece saat 01.00 sıralarında Emek Mahallesi Aytekin Camisi bitişiğindeki villada arama yapıldı.

Cephaneliğe dönüştürülen bodrum katında ilk belirlemelere göre 120 tüfek, kanas, biksi, G1, G3 ve benzeri çeşitli markalarda 8 uzun namlulu silah, 28 RPG-7 roketatar, 48 roketatar mermisi, 179 bomba, 60 tabanca, 30 bin dolayında mermi, değişik amaçlı mayınlar, TNT kalıbı, çok miktarda patlayıcı, 21 dinamit lokumu, saniyeli fitil, telsiz, araç telefonları, sprey kutusuna hazırlanmış patlamaya hazır bombalar, Lançer bombası, gece görüş dürbünleri ve yangın bombaları ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Kalkan, silah deposu villanın bodrumuna inilen bölüme beton dökülüp girişinin de duvarla kapatıldığını, balyozla kırarak gizli bölmelere ulaşabildiklerini anlattı. Kalkan, gizli bölmelerin kazıların devam edeceğini ve buradan yeni silahlarla, ceset çıkabileceğini söyledi. Kalkan, silahların her an kullanıma hazır bir şekilde dizili olarak bulunduğunu belirterek, ‘‘Bu da teröristlerin sözde cihat için hazırlık yaptıklarını gösteriyor’’ dedi.

Binanın boş bekletilmesi nedeniyle dikkat çekmemesi için bir yıl önce bir emlakçı aracılığıyla satışa çıkardıkları, ancak değerinin iki katını isteyerek satışı engelledikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!