Yine barışmadılar

Güncelleme Tarihi:

Yine barışmadılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü ailesini barıştırmaya yetmedi. Tören sırasında Seval Türkeş ile Tuğrul Türkeş ve kızkardeşleri biraraya gelmemeye özellikle özen gösterdiler.

MHP Lideri Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü, Türkiye'nin dört bir tarafından MHP'lileri biraraya getirdi. Yüzlerce kişinin katılımıyla Anıtmezar'da gerçekleştirilen törende Türkeş'in Ailesi yine barışmadı ve tören boyunca farklı yerlerde durmaya özen gösterdi. Tören, Türkeş'in ailesi ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin alana gelmesi ile başladı. Seval Türkeş, oğlu ve kızı ile birlikte Bahçeli'nin yanında protokolde yeralırken, Tuğrul Türkeş ve kız kardeşleri parti yönetiminden uzak durdu. Babasının ikinci eşi Seval Türkeş ve parti yönetimi ile arası açık olan Tuğrul Türkeş, töreni MHP'lilerin arasından izlemeyi tercih etti. Seval Türkeş ve Tuğrul Türkeş yalnızca Alparslan Türkeş'in köyünden getirilen toprağın mezara konması sırasında yanyana geldiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasına Seval Türkeş'e teşekkür ederek başladı ve Tuğrul Türkeş'den söz etmedi. Bahçeli, ‘‘Üstte gök çökmedikce, altta yer delinmedikce, Türk milliyetciliği kervanı kutsal yolculuğuna devam edecektir. Sen rahat uyu Başbuğum’’ dedi.

Birinci ölüm yıldönümü dolayısıyla mezarı başında anma töreni düzenlenen Alparslan Türkeş için çeşitli illerden getirilen topraklar, eşi Seval Türkeş ve oğlu Tuğrul Türkeş tarafından mezarına serpildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkeş'in mezarına Türk Bayrağı serdi.

Çatlı, Türkeş'le yan yana

Anıtmezar'ın girişine kurulan stantlarda MHP bayrakları, Türkeş posterlerine, katliam sanığı Abdullah Çatlı'nın posterleri eşlik etti. Türkeş'in posterlerinin yanında Çatlı'nın posterleri ve ‘‘Çatlı kimdir’’ kitapları satıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!