Yine aynı maden YİNE FACİA

Güncelleme Tarihi:

Yine aynı maden YİNE FACİA
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 24, 2010 00:00

Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’nde özel şirkete ait bir kömür ocağında dün akşam grizu patladı. 13 kişi yaşamını yitirdi, 6'sı ağır 18 işçi ise yaralandı.

Haberin Devamı

YÄ°NE BALIKESÄ°R YÄ°NE FACÄ°A - FOTO GALERÄ°

GRİZU FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN FOTOĞRAFLARI

MADEN OCAĞINDA GRİZU PATLAMASI:  13 ÖLÜ  / WEB TV

 

BALIKESÄ°R’in Dursunbey Ä°lçesi’ne baÄŸlı Odaköy’de özel bir ÅŸirkete ait kömür ocağında dün saat 18.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. 500 metre derinliÄŸindeki madenin 250’inci metresinde meydana gelen patlama anında maden mühendisi Özgür Seçkin ve 12 işçi hayatını kaybetti.   Â

BALIKESİR VALİSİ 17 KİŞİ ÖLDÜ DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, daha önce 17 kişi öldüğü belirtilen Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağındaki grizu patlamasında yaşamını yitirenleri sayısının, 13 olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Dinçer, madendeki kazada yaralanarak Balıkesir Atatürk Devlet ve Balıkesir Devlet Hastanesine sevk edilen yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, Dursunbey'de yaptığı, patlamada ölenlerin sayısı ile ilgili bir karışıklık olduğu, ölü sayısının daha az olabileceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

“Şu an itibariyle kaybımız 17 değil, 13. Şimdi 13 kaybımız gözüküyor. 13 kaybımız var. Tek tek tespitleri yaptık. Diğer hastanelerdeki 4 arkadaşımızın durumu daha kritik. Henüz 2 tane hayati tehlikeyi atlatamamış arkadaşımız var. Diğerlerinin durumları iyi gözüküyor. Hastanede tedavi altında bulunan toplam 18 arkadaşımız var.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Engin Tanrıkulu (26), İbrahim Saygılı (25), Muammer Karaca (40), Mustafa Demirel (25), Ali Yaran (32), Önder Kartefe (27), Celal Karakafa (30), Serkan Aydın (21), İsmail Görlen (38), Bünyamin Tuncay (35), Süleyman Duman (30) ve Mehmet Özel  823) ile maden mühendisi Özgür Seçkin (33).

OCAKTA YANGIN ÇIKTI

Patlama sonucunda 13 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağında yangın çıktı. Yangına, madene bakım, onarım ve su tahliyesi işlemi yapmak üzere giren yaklaşık 20 kişilik işçi grubu müdahale etti.

Haberin Devamı

İşçilerin, alevlerin önüne baraj kurarak yangının ocağın diğer bölümlerine sıçramasını önlemeye çalıştıkları öğrenildi.

SABIKALI MADEN OCAÄžI

Odaköy’de bulunan Erhan Ortaköylü’nün sahibi olduğu Şentaş Madencilik’e ait kömür madeninde 2006 yılında meydana gelen grizu patlamasında ise 17 işçi hayatını kaybetmiş, 7 işçi de yaralanmıştı. Geçen Aralık ayında Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde bir kömür madeninde meydana gelen grizi faciasında 19 kişi ölmüştü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!