YİMPAŞ yöneticilerine verilen hapis cezasına erteleme

Güncelleme Tarihi:

YİMPAŞ yöneticilerine verilen hapis cezasına erteleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 10:46

Aralarında Dursun Uyar'ın da bulunduğu YİMPAŞ yöneticilerinin Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan aldığı 2'şer yıl hapis ve 10 biner YTL hapis cezalarının Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla üç ay ertelendiği bildirildi.


SPK'nın haftalık bülteninde yer alan, Yimpaş Yozgat İhtiyaç Maddeleri Pazarlama ve Ticaret'in 13 Temmuz tarihli özel durum açıklamasında, şirketin 1999 yılı yönetim kurulu üyelerinin Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan 2’şer yıl hapis, 10 biner YTL adli para cezası ile cezalandırıldığı anımsatıldı. Açıklamaya göre, aralarında Dursun Uyar'ın da bulunduğu yöneticilerin cezaları üçer ay ertelendi. Bu kapsamda; Dursun Uyar’ın cezası Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 26 Haziran 2007 tarihli, Bayar Demir’in cezası Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 25 Haziran 2007 tarihli, Mustafa Dağ’ın cezası Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 22 Haziran 2007 tarihli, Tevfik Arslan’ın cezası Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 22 Haziran 2007 tarihli izinleri ile üçer ay ertelendi.

Bu arada, SPK bülteninde yer verilen, Yimpaş'ın 18 Temmuz 2007 tarihli özel durum açıklamasında ise, "Şirketimiz 1999 yılı yönetim kurulu üyeleri Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan 2’şer yıl hapis 10 biner YTL adli para cezası ile cezalandırılmışlardır” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!