Yimpaş’ın sahibi 14 otomobille cezaevinden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yimpaş’ın sahibi 14 otomobille cezaevinden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 00:00

Karabük’ün Eskipazar İlçesi’ndeki Eskipazar Açık Cezaevi’nde, çarptırıldığı 2 yıllık cezasını çeken Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, dün sabah tahliye oldu.

27 Aralık 2007 tarihinde, ’Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet ve izinsiz halka arz’ suçundan aldığı 2 yıl hapis cezasını çekmek üzere Eskipazar Açık Cezaevi’ne koyulan Uyar, İnfaz Yasası uyarınca 9 ay 19 gün yattıktan sonra dün saat 08.50’de salıverildi. Cezaevinden ayrılırken hiçbir eşyasını yanına almayan Uyar, cezaevi kapısında Ankara, İstanbul ve Yozgat’tan 14 otomobille gelen yaklaşık 30 yakını ve şirket yöneticileri ile kucaklaştı ve Yozgat’a gitti. Uyar, "10 aylık dinlenmenin ardından cezamızı bitirdik. Türkiye’nin bu geri gittiği, dünyanın ekonomisinin sarsıldığı ve hiçbir yerde dünya ekonomisine faizin fayda vermediğini görüldüğü bir zamanda, yatırım yapan şirketlerin önemi bir kez daha meydana çıktı" dedi.

Tahliye uğurlaması

DURSUN Uyar, cezaevinden ayrılırken memurlarla tek tek tokalaştı. Cezaevi görevlileri, Uyar hakkında bilgi verirken, "Tecrübeli, bilgili olanlar zaten burada kamu hizmetinde çalışıyorlar. Dursun Bey de muhasebeden anladığı için cezaevinin muhasebe işlerinde yardımcı oluyor, gelir-gider hesaplarını yapıyor" demişlerdi. Hürriyet, hemen her cuma günü Uyar’ın namazdan sonra konuklarını cezaevinin bahçesindeki kameriyede ağırladığını da görüntülemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!