Yılmaz'ın uçağının camı çatladı

Güncelleme Tarihi:

Yılmazın uçağının camı çatladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ı dün Bakü'ye getiren Ata uçağının camı havada çatladı. Yılmaz, dün sabah saat 10.00'da milletvekilleri Yaşar Okuyan, Yüksel Yalova, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Mehmed Nevruzoğlu Aliyev, kardeşi Turgut Yılmaz, dışişleri danışmanları ve 4 gazeteciyle Bakü'ye hareket etti. 2 saat 20 dakika süren yolculuğun bitimine 40 dakika kala, uçağın sağ ön camı çatladı. Ancak bu durum Yılmaz'a iletilmedi. Uçak Bakü Havaalanı'na indikten sonra camın çatladığı pilotlar tarafından Başbakan'a aktarıldı. Pilotlar uçağın ön camının iki kat olduğunu ve bir tehlike yaratmadığını bildirdiler.

Kaptan pilotlar Kemal Kulalı ve Mustafa Şensoy tarafından dün akşam saat 18.30'da İstanbul'a getirilen Ata, bakıma alındı. Buzlanma ve buharlaşmayı önleyen rezistans sistemindeki arıza nedeniyle camın çatladığı bildirildi.

Hikmet Çetin'in dışişleri bakanlığı döneminde İngiltere'den dönüşü sırasında da Ata uçağının ön camı çatlamıştı. Ata uçağı Özal, Demirel ve Yılmaz'ın başbakanlığı dönemlerinde de zaman zaman arızalanmış, hatta ani kabin basıncının düşmesi sonucunda havada tehlikeli dakikaların yaşanmasına neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!