Yılmaz'dan 3 mesaj

Güncelleme Tarihi:

Yılmazdan 3 mesaj
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

1- İtalya, Apo'yu Arnavutluk'a gönderebilir.

2- Ekonomik krizin yüzde 60'ı psikolojik.

3- Seçimde yüzde 30'un üstü bizim için başarıdır.

Çeşitli açılışlar yapmak için İstanbul'da bulunan ve dün Hürriyet'i ziyaret eden Başbakan Mesut Yılmaz güncel konularda ilginç açıklamalarda bulundu. Yılmaz, büyük merakla izlenen bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın önümüzdeki günlerde bir üçüncü ülkeye gönderilebileceğini, bu ülkenin de büyük olasılıkla Arnavutluk olabileceğini söyledi.

Her geçen gün etkisini artıran ekonomik krizin yüzde 60'ının psikolojik olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin bu krizi en az zararla atlatacağını umduğunu belirtti.

Seçim konusunda da çeşitli tahminlerde bulunan Başbakan, ANAP için ‘‘Oyların yüzde 30'unu toplamaları halinde başarılı sayılacaklarını’’ iddia etti.

KRİZ, YÜZDE 60 PSİKOLOJİK

Başbakan Yılmaz ekonomik krizin alınan önlemler sonunda atlatılabileceğine inandığını söyledi. Yılmaz şu değerlendirmeyi yaptı:

‘‘Bu krizin yüzde 60'ı psikolojik. Burada herkez sorumlu davranmak zorunda. Biz hükümet olarak gerekli önlemleri aldık. Yazılı basın bu konuda sorumluluk içinde. Görsel basın biraz daha dikkatli olsa işimiz çok daha kolaylaşır.’’

SEÇİMLERDE ÇITA YÜZDE 30 OLMALI

ANAP'ın bütün kamuoyu anketlerinde birinci parti olarak çıktığını söyleyen başbakan 18 Nisan seçimleri için şu değerlendirmeyi yaptı:

‘‘Ancak bana göre bizim için yüzde 30'un üstünde oy başarı olabilir. Seçimlere doğru eğer bu tutumumuzu sürdürebilirsek oyumuz daha da artar. Çünkü seçim yaklaştıkca büyük partilere yönelişin artacağına inanıyorum. Tansu Hanım, Fazilet partisi'nin tabanından oy almak için çalışıyor. Bunu başarırsa DYP'nin oyu yüzde 20'ye kadar çıkabilir. Yılbaşınden sonra bütün Anadolu'yu dolaşacağım. Mart'ta da seçim kampanyası hızlanır. Bu seçimde negatif kampanya yapmayacağım. Geçen seçimde bunun zararını gördük. Kampanya sırasında liderlerle karşılıklı açık oturumlara çıkmayacağım.’’

İSTANBUL'A ADAY PARTİ İÇİNDEN

Yılmaz, İstanbul Belediye Başkanlığı için 3-4 adayları olduğunu, bunlardan birinin Ali Talip Özdemir, diğerlerinin de Saadettin Tantan ile Cem Kozlu olduklarını, ancak adayı henüz belirlemediklerini söyledi. Yılmaz, ANAP dışından bir ismi aday göstermelerinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

KAFAMIZDAKİ CUMHURBAŞKANI

Yılmaz kafalarındaki cumhurbaşbakanı profiline Demirel'in uygun olduğunu söyledi. Başkanlık sistemine ise karşı olduklarını belirten Yılmaz partisinin bu aşamada böyle bir düşünce içinde olmadığını açıkladı. Yılmaz Demirel'in başkanlık sistemi konusunda zaman zaman yaptığı açıklamaların parlamenter sisteme işlerlik kazandırmak amacı taşıdığını öne sürdü.

APO İTALYA'DAN GÖNDERİLECEK

Başbakan Yılmaz İtalya ile bölücü başı Abdullah Öcalan konusunda yoğun temasların sürdüğünü söyledi ve son gelişmeleri şöyle anlattı:

‘‘İtalya bölücübaşını daha fazla barındıramaz. Bütün dünyadan yapılan baskılara dayanamaz. Mutlaka bir üçüncü ülkeye gönderecekler. Bu konuda biz onlara Pakistan'ı önerdik. Onu kabul etmediler. Kuzey Kore'yi onlar istedi ama biz uygun bulmadık. Libya ise Amerikalılar tarafından onaylanmadı. Şimdi Arnavutluk üzerinde duruluyor. Bu ülke için İtalyanlar da olumlu düşünüyorlar. Bizim de bu ülkeye bir itirazımız olmaz.’’

Yılmaz ''Abdullah Öcalan bu ülkede serbest mi olacak''sorusuna şu yanıtı verdi:

‘‘Serbest dolaşması mümkün değil. Böyle bir şey olamaz. Eğer Arnavutluk'a gönderilirse mutlaka gözetim altında olacak. Her hareketi kontrolda olacak.’’

Başbakan Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz, Devlet Bakanı Cavit Kavak, Devlet Bakanı Ahat Andican, ANAP İstanbul İl Başkanı Sühan Özkan, Hürriyet'in sahibi Aydın Doğan, Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Başyazarımız Oktay Ekşi, Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Yazı İşleri Müdürleri Fikret Ercan, Tufan Türenç, Erol Türegün, Hürriyet yazarı Fatih Altaylı, gazeteci Mehmet Ali Birand ve işadamı Taylan Bilger sohbet ettiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!