Yılmaz, yolsuzluğu meşrulaştırma çabasında

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz, yolsuzluğu meşrulaştırma çabasında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller, Başbakan Mesut Yılmaz'ın, Karadeniz Devlet Karayolu ihalesiyle ilgili, ‘‘Bir yolsuzluk varsa mesulü benim’’ demesine tepki gösterdi ve ‘‘Bu yolsuzluğu meşrulaştırma çabasıdır’’ sözleriyle suçladı. Çiller, şunları söyledi:

‘‘Mahkeme kararı olmayan, noter tescili olmayan hiçbir şeyi iddia etmiyoruz. Şüphe ve talan dönemi de en fazla bu iktidar için geçerlidir. Bacanağınızı getireceksiniz, en çok ona güvendiğinizi söyleyeceksiniz, 7 bin memuru keseceksiniz, içeceksiniz, SPK'ya bile parti raportörünü getireceksiniz. Sonra da temiz toplum diyeceksiniz. Sonra diyeceksiniz ki, mesuliyeti ben alırım. Bu yolsuzluğu meşrulaştırmaktan başka bir şey değildir.’’

Bu arada Çiller, DP, AP ve DYP'li eski ve mevcut DYP milletvekillerine Büyük Ankara Oteli'nde dün akşam yemeği verdi. ‘‘Adnan Menderes ve arkadaşlarını nasıl astıysak sizi de yok edebiliriz’’ diye tehdit edildiğini öne süren Çiller, siyasetteki amacını, ‘‘Bunlar bizden sonra olmasın diye yola çıktık’’ sözleriyle açıkladı.

Çiller, Bucak'a moral verdi

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, DYP'li ve AP'li eski milletvekillerine dün akşam bir yemek verdi. Yemeğe Susurluk skandalının kahramanlarından DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak da katıldı. Çiller, neşeli bir şekilde karşıladığı Bucak'a, yarın yapılacak dokunulmazlıkların kaldırılması görüşmelerinden önce moral verdi. Bu arada Bucak, gazetecilerin Hakim Akman Akyürek ile ilgili sorularına, ‘‘Her şeyi duyduklarında bir şaibe yaratmaya çalışıyorlar. Ama yanılıyorlar’’ diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!