Yılmaz ve Çiller komisyonu tamam

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz ve Çiller komisyonu tamam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller hakkında, malvarlıklarına ilişkin olarak kurulması kararlaştırılan soruşturma komisyonlarının üyeleri, dün TBMM Genel Kurulu'nda yapılan kura çekimiyle belirlendi. ANAP ile DYP arasındaki aday üye itirazları nedeniyle, komisyon üyelerinin belirlenmesi yaklaşık bir ay gecikti. Son olarak ANAP'ın, DYP'nin itiraz ettiği üyeler yerine yenilerini bildirmesiyle, komisyonların belirlenmesinin önündeki engeller kalktı. Komisyonlar ilk toplantılarını, 26 Mayıs Salı günü yapacak. Bu toplantıda, komisyon başkan ve yönetimini seçecek. Komisyonun çalışmaları 2 ay sürecek. Bu süre sonunda çalışmalarını tamamlayamazsa komisyona son ve kesin olarak 2 ay da süre verilebilecek.

ÇİLLER KOMİSYONU

FP: Osman Hazer, Mustafa Yünlüoğlu, Lütfi Yalman, Saffet Benli. ANAP: Erkan Mumcu, Süha Tanık, Nuri Yabuz, Abdullah Akarsu. DYP: Ergun Özdemir, Kadir Bozkurt, Ömer Barutçu. DSP: Arif Sezer, Mustafa İlimen. CHP: Tuncay Karaytuğ. DTP: Cemal Alişan.

YILMAZ KOMİSYONU

FP: Mehmet Altınsoy, Cemalettin Lafçı, Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Hüseyin Kansu. ANAP: Nejat Arseven, İrfan Köksalan, Ertuğrul Yalçınbayır, Zeki Çakan. DYP: Nevzat Ercan, Ahmet Uyanık, Mim Kemal Aykurt. DSP: Fikret Ünlü, Yalçın Gürtan. CHP: Yusuf Öztop. DTP: Hamdi Üçpınarlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!