Yılmaz: Sigarayı bırakmak sağlığım için zararlı

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Sigarayı bırakmak sağlığım için zararlı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2001 01:28

Mesut Yılmaz, "Doktorlar sigarayı bırakmamın daha riskli olacağını söylüyorlar" diyerek, sigarayı bırakmayacağının sinyalini verdi.

Sürekli ‘‘Ciddi devlet adamı’’ görüntüsüne alıştığımız ANAP lideri Mesut Yılmaz, Hürriyet'in siyaset dışı sorularını yanıtladı. Yeni yılda yeniden diyete başlayacak. Dünya turuna çıkmayı düşlüyor. Sigarayı bırakmayı ise hiç düşünmüyor. Çünkü sigarayı bırakmak sağlığı açısından tehlikeliymiş...

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, her gün ekranlara yansıyan ‘ciddi siyaset adamı’ görüntüsünü dışındaki, günlük hayatı ve özlemlerini Hürriyet'e anlattı. Yurtdışı seyahatlerinde genellikle gezi kitapları satın alan Yılmaz'ın en büyük düşü dünya turuna çıkmak. Yılmaz, 2002 yılının başında eşi Berna Yılmaz'ın ısrarı üzerine yeniden diyete başlayacak. Yılmaz'ın özel hayatında sigarayı bırakma ve kilo verme programlarının sık sık gündeme geldiği biliniyor. Çevresi, değil sigarayı bırakmak azaltmanın dahi kendisini sinirli yaptığını söylüyorlar. Yılmaz, her yıl bir kaç kez, yeni diyet listelerini hayatına sokuyor. Diyet uygulamaları çok uzun ömürlü olmayan Yılmaz'ın yemeklerle arasının çok iyi olduğu biliniyor. ANAP Genel Başkanı Yılmaz, Hürriyet'in siyaset dışı sorularına, kimi zaman esprili bir tarzda şu yanıtları verdi:

OTELDEN KURTULDUM

Mesut Yılmaz en çok neden korkar? Sizi, başarısızlık mı, ölüm mü, ne korkutur?

(Uzun bir sessizlikten sonra...) İftiradan korkarım. En çok bu korkutur beni.

Siyasetin yoğun temposundan sıkıldığınız zaman, şimdi burada olmasayım dediğiniz oluyor mu?

Zaman zaman özellikle çok yoğun olduğum zamanlarda hiç sorumluluk üstlenmeden dünyayı dolaşmayı hayal ediyorum. Ama biliyorum ki; eğer böyle bir imkamın olsa, bu kez de yeniden sorumluluk özlemine düşer, kısa sürede geri dönmenin yollarını arardım.

İstanbul'da bir eviniz oldu. İstanbul'da yerleşik hayata geçiyor gibisiniz. Bu, siyaset sonrasına ilişkin bir mesaj taşıyor mu?

Hayır, siyaset sonrasına yönelik bir mesaj taşımıyor. Sadece İstanbul'da 10 yıla aşkın bir süreden beri devam eden otel işkencesinin sona erdiği anlamına geliyor.

Sigara en yakın dostunuz olmaya devam edecek mi?

(Gülerek...) 6 ayda bir muntazam chek-up yaptırıyorum. Doktorlar sigarayı bırakmamın sağlığım açısından daha riskli olacağını söylüyorlar...

Diyete başlıyor

Rejimle aranız nasıl?

(Gülerek) Demokrasiden yana bir sıkıntım yok.

Diyeti kastetmiştim. Diyetin sık sık hayatınıza geldiği ve farklı diyetler denediğiniz biliniyor.

Berna Hanım'ın baskısıyla, 2002 yılının başından itibaren çok sıkı bir diyete gireceğim. Ne kadar sürecek bilemiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!