Yılmaz: RP'li belediyeler organize etti

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: RPli belediyeler organize etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, partisinin dünkü grup toplantısında, önceki gün yapılan skandal gösteriye değindi. Yılmaz, RP'nin ‘‘Eylemi biz düzenlemedik'' savunmasına karşı ilginç bir yanıt vererek, ‘‘Eyleme katılan kişilerin çeşitli illerden RP'li belediyeler tarafından getirildiğini tespit ettik'' dedi. RP'nin halkın ulvi ve kutsal meselelerini basit oy çıkarlarına alet ettiğini kaydeden Yılmaz, ‘‘İnsanları sokağa döken RP'dir. İnsanlarımız provokasyona alet edildi''dedi. Camilerde RP'nin propagandasını yapan din adamlarının olduğunu, çocuklara din eğitimi verecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapısından bu kişilerin ayıklanacağını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: ‘‘O yüzden denetim Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır. İmam hatipleri işgal eden RP'yi buradan çıkaracağız. Devleti içerden kuşatmaya çalışıyorlar. Bu kara lekeyi sileceğiz.''

İRTİCA MECLİS'TE

Yılmaz, hiçbir devletin kendisine düşman yetiştiren oluşumlara izin vermeyeceğini belirterek, ‘‘Eğer İmam-hatipler yanlış yoldaysa, onun doğru yola çekilmesi hükümetin görevidir. Laik cumhuriyete bağlı aydın din adamları yetiştireceğiz. Türkiye'de irtica tehdidi vardır, bunları ayakta tutmak isteyenler vardır ve bunlar Meclis'in içindedir. Devlet, bu irtica tehdidini ortadan kaldıracak güçtedir. İslam dinini, RP'nin emellerinin ipotoğine bırakmayacağız'' dedi.

YILMAZ: ÖZÜR DİLERİM

Başbakan Yılmaz, partisinin grup toplantısında, polisin basına yönelik saldırılarından dolayı hükümet adına özür diledi. Yılmaz, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirerek, basın mensuplarının da stres içinde çalışan polislere yardımcı olmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!