Yılmaz kararsız Kasım

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz kararsız Kasım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz'ın 4 aydır ne yapacağına karar veremediğini söyleyen CHP Lideri Baykal, ‘‘Artık kararsız Kasım rolünü oynamaktan vazgeçsinler’’ dedi. CHP Grubu'ndaki konuşmasında zamları da eleştiren Baykal, ‘‘Bu hükümet, 55 hükümetin zamcıbaşısı oldu’’ diye konuştu.

CHP Lideri Deniz Baykal, Başbakan Mesut Yılmaz'ın hükümeti kuralı 4 ay geçmesine rağmen, hâlâ ne yapacağına karar veremediğini ve ‘papatya falı açtığını’ öne sürerek, ‘‘Başbakan ve hükümet artık kararsız Kasım rolünü oynamaktan vazgeçmelidir’’ dedi. Baykal, dün CHP Grubu'nda, ‘‘Eleştirilerimize rağmen siyasi kriz çıkarmamak, Türkiye'de demokratik rejimi yeni açmazlara sürüklememek için, bağrımıza taş basıp, muhalefetimizi hükümeti yıkma noktasına getirmiyoruz’’ dedi.

Baykal, hükümetin 4 ayda zamdan başka bir şey yapmadığını öne sürerek, ‘‘İnsafsız zam politikası bu hükümetin genel karakterini belirlemiştir. Bu hükümet, 55 hükümetin zamcıbaşısı haline gelmiştir’’ diye konuştu. Yılmaz'ın ‘‘Kış çok zor geçecek’’ sözlerini de eleştiren Baykal, ‘‘Başbakan sonbaharın nasıl geçtiğini biliyor mu? Çocukların nasıl okula gönderildiğini biliyor mu? Kış zor geçerse, bunun hesabını 5 ay önce iktidara gelen Başbakan'a sormayacak mıyız?’’ dedi.

Baykal, Susurluk olayında hükümeti ‘kaytarma eğiliminde’ gördüğünü de belirterek, bu durumda siyasi kriz çıkabileceğini, CHP'nin bu olayı çok önemsediğini kaydetti. Baykal, ‘‘Burnuma gelen kokular, Susurluk olayında hükümetin gevşeyebileceğini göstermektedir. Şimdi bu konu Meclis'e gelecek. Yaz aylarında komisyonda olduğu gibi, Genel Kurul'da da bir kaytarma olursa, siyasi krizin derinliğine dikkat çekiyorum. Bu uyarıları gerektiren bir durum olduğunu seziyorum. Biz CHP olarak 54 milletvekiliyle üzerimize düşeni yapacağız’’ diye konuştu. Baykal, ‘‘Herşey ayan-beyan ortada. ilgililer komisyonda ve TV'de herşeyi itiraf etmiştir. Sorun, bunu aydınlığa kavuşturmak değil, halkın vicdanındaki hükmü resmileştirmektir. Halkın vicdanıyla yasa hükmünü bağdaştırmaktır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!