Yılmaz’ın ‘kuru’cusu İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz’ın ‘kuru’cusu İstanbul’da
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 26, 2003 00:00

Merkezi Rize Çayeli'nde bulunan ve siyasi liderlerin de bağımlısı olduÄŸu kurufasulyesiyle meÅŸhur Hüsrev Lokantası Ä°stanbul'da ÅŸube açtı.Lokantanın kurucusu Fahri Hüsrev ile birlikte Gayrettepe'deki ÅŸubenin açılışını yapan eski BaÅŸbakan Mesut Yılmaz, kurufasulye ve pilavını kendisi aldı. 2000 yılında Ankara'daki ÅŸubenin de açılışını yapan Yılmaz, ‘‘Çok beÄŸendim, çok güzel olmuÅŸ. Zaten bir süredir rejim yapamıyorum ama bundan sonra yapmak daha zor olacak. Tüm Ä°stanbullular'a tavsiye ediyorum’’ dedi. Açılışa, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali CoÅŸkun da katıldı. Lokantada kullanılan fasulye Erzurum Ä°spir'den, tereyağı ve yoÄŸurt Trabzon Vakfıkebir'den, et ise Erzincan ve Rize'den getiriliyor. 250 kiÅŸilik lokantada, bir porsiyon kuru fasulye 5 milyon, Köfte 4.5 milyon, piyaz ise 3 milyon liradan satılıyor. Ankara'daki ÅŸube, Cevdet Sunay, Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Mesut Yılmaz'ın aralarında bulunduÄŸu liderlerin de gitmesiyle ününü iyice pekiÅŸtirmiÅŸti. Hüsrev, Hürriyet Cuma ekinin ‘En iyi 10 kurufasulyeci’ sıralamasında birinci olmuÅŸtu. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!