Yılmaz: İdam mevzuattan da kalkmalı

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: İdam mevzuattan da kalkmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 15:28

ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, ölüm cezası mevzuatta oldukça, AB'nin, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine başlamaktan imtina edebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, MHP'nin bu konudaki tutumunun değişmediğinin görüldüğünü belirterek, "MHP ile de görüşeceğiz ve sanıyorum ki, akılcı bir sonuca varacağız" dedi. Mesut Yılmaz, NTV ve CNBC-E`nin ortak yayınında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Devlet Bakanı Kemal Derviş`ten, koalisyon ortaklarının memnun olup olmadığı, eleştirilerinin bulunup bulunmadığına ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, Derviş`in asıl görevinin, parlamentonun desteğini sağlayacak düzenlemeleri, IMF`nin talepleriyle uzlaştırmak olduğunu söyledi. Yılmaz, ``Bu görevini yerine getirmesini zora sokacak bazı davranışlardan kaçınırsa, bu görevi daha kolay yerine getirir. Bazı siyasi demeçler, elbette ki sıkıntı yaratır. Sayın Derviş bu misyonu şimdiye kadar başarıyla yürüttü. Umarım ilerde de bir sorun çıkmaz`` diye konuştu.

Haberin Devamı

MHP'NİN TAVRI DEĞİŞMEDİ

Yılmaz, Mart ayına kadar, AB`ye verilen Ulusal Program`da yer alan kısa vadeli hedefleri ilgilendiren düzenlemeleri ve uyum yasalarını, Meclis`ten geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Bunların, anayasa değişikliği paralelindeki uyum yasalarının dışında, aynı zamanda AB üyeliği ile ilgili olarak yapılması gereken çeşitli düzenlemeleri içerdiğini ifade eden Yılmaz, ``Bunları gerçekleştirebilirsek, AB ile tam üyelik müzakerelerine başvurabilecekduruma geleceğiz`` dedi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Mart`ta kısa vadeli hedeflerimizi gerçekleştirir, ölüm cezasını mevzuatımızdan çıkarabilirsek, o zaman müzakerelere başlama talebini çok daha güçlü yapma imkanımız olacak. Aksi takdirde, bizim her ne kadar kısa vadeli hedefimiz olmasa bile, ölüm cezası Türk mevzuatında bulunduğu sürece, kısa vadeli hedefleri gerçekleştirsek bile, AB ölüm cezasını ileri sürerek, bizimle tam üyelik müzakerelerine başlamaktan imtina edebilir.``

Bir soru üzerine, MHP`nin bu konudaki tutumunun değişmediğinin görüldüğünü belirten Yılmaz, ``MHP ile de görüşeceğiz ve sanıyorum ki, akılcı bir sonuca varacağız`` dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!