Yılmaz, hükümet krizini önledi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz, hükümet krizini önledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Hürriyet'te dün yayınlanan, ‘‘Yılmaz, IMF açıklamasının borsa seansı içinde yapılmasını eleştirdi’’ haberini de ‘asılsız’ diye niteleyerek bir hükümet krizini önledi.

Yılmaz, bu haberle ilgili soru üzerine, ‘‘Bu konuda da bazı gazetelerde asılsız haberler var’’ dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Bunları da ülkenin en fazla istikrara muhtaç olduğu ve bu istikrarın hükümet partilerin arasında uyumda geçtiği dönemde çok sorumsuz yayınlar olarak niteliyorum. Bu konuda hiçbir sitemim ve eleştirim olmamıştır. Ne sayın Özkan'a, ne başka birisine. Bu konuda hata olarak yorumlanabilecek bir gelişme sözkonusu olmuşsa dahi bunun herhangi bir iyiniyet eksikliğinden kaynaklanmadığına kesinkes inanıyorum. Burada belki daha sonra gelişmeler nedeniyle eleştiriye açık bir durum ortaya çıkabilir. Ama ben kişisel olarak böyle bir eleştiri gündeme getirmedim.’’

Yılmaz basın toplantısında bu sözleri söylemesine karşın, önceki gece Hürriyet yazarlarının da bulunduğu bir grup gazeteciye açıklama yaparken, IMF basın toplantısının borsa seansı içinde düzenlenmesini eleştirdiğini ve bu eleştirisini DSP'ye ilettiğini söyledi. Yılmaz'ın ‘‘İlettim’’ dediği kişinin Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan olduğu belirtildi. Ancak Yılmaz, dünkü şu gelişmeler nedeniyle bunu inkar etme gereği duydu:

Özkan, haber konusunda Hürriyet muhabirini arayarak Yılmaz'ın kendisine bu yönde sözleri olduğunu söyleyenlenleri suçladı. ‘‘Eğer Mesut Bey böyle şeyler söylemişse, karşılığını vereceğim. Ancak şu aşamada hiçbirşey söylemek istemiyorum. Yılmaz, bunu demişse yazın, dememişse de haberi verenleri yazın’’ diyen Özkan, bunu hükümet sorunu yapacağı havası verdi. Özkan, sözlerinin ciddiyetini kanıtlarcasına Başbakan Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz ile görüşeceğini de vurguladı. Özkan, daha sonra da muhabirle görüştü. Mahabirimizin, ‘‘Yılmaz, size bunları ilettiğini gazetecilere söylemiş’’ dediğinde ‘‘Öyle mi; ama Sayın Yılmaz, basın toplantısı yaparak bunun doğru olmadığını söyleyecek’’ dedi.

Yılmaz da bu gelişme üzerine sözlerini inkar ederken, istikrarın önemine değinerek, koalisyon partileri arasındaki uyumun korunmasından söz etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!