Yılmaz: 2001 AB için kader yılı

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: 2001 AB için kader yılı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2001 16:28

ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, 2002 yılının AB ile uyum çalışmalarının kader yılı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, TBMM`de faaliyet gösteren basın bürolarını ziyaret ederek,gazetecilerin yeni yılını kutladı. Yılmaz, daha sonra Parlamento Muhabirleri Derneği`nde (PMD) gazetecilerle bir süre sohbet etti.

2002`nin AB ile uyum çalışmalarının kader yılı olacağını kaydeden Yılmaz, Basın Yasası`ndaki değişiklik hedeflerinin Ulusal Program`ın kısa vadeli değişiklikler bölümünde yer aldığını hatırlattı.

Bu değişiklikleri 3 ay içinde değiştirmeyi planladıklarını anlatanYılmaz, düzenlemelerin açık bir toplumda basının görevini daha iyi yerine getirmesinin amaçlandığını söyledi. Yılmaz, 2002 yılının uyum yasaları açısından da faal bir yıl olacağını belirterek, ``Yüce Meclis`i çok yoğun bir çalışma temposu bekliyor`` dedi. Meclis`in Ocak ayının ilk 15 gününde ekonomik program için gerekli olan yasaları çıkaracağını bildiren Yılmaz, Ocak ayının ikinci yarısından itibaren de uyum yasalarının çıkarılmasına ağırlık verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ANAP Lideri, hedeflenen deÄŸiÅŸikliklerin gerçekleÅŸmesiyle 2003 yılında ekonomisi düzlüğe çıkmış ve AB ile tam üyelik görüşmeleri baÅŸlamış bir Türkiye düşündüklerini ifade etti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!