Yılın en büyük yarışına rekor katılım

Güncelleme Tarihi:

Yılın en büyük yarışına rekor katılım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2004 00:58

Hürriyet-Oto Yaşam Gazetesi'nin düzenlediği, Türkiye'nin en beğenilen otomobilleri yarışmasına ilgi büyük. Bugüne kadar yılın en iyi otomobileri için yaklaşık 15 bin oy kullanıldı. Bu rakamın yeni yayımlayacağımız Coupe, Cabrio ve lüks otomobil segmentlerinden sonra daha da artacağını tahmin ediyoruz.

Geçen haftalarda küçük, giriş, MPV, orta sedan, orta hatcback, orta üst ve üst segmentlerde yer alan aday otomobillerin listelerini yayımlamıştık. Otomobilseverler, www.hurriyetim.com.tr adresine girerek, aday otomobiller arasından en beğendikleri üç otomobili seçtiler. Ancak, oylama hala devam ediyor. Eğer, daha önce açıkladığımız segmentler için oy vermediyseniz hemen harekete geçip, oylamaya katılın.

Yarışmaya katılıp, Türkiye'nin en beğenilen otomobilleri için oy kullananlar, birbirinden güzel hediyelere sahip olmak için çekilişe katılma şansına sahip oluyor. 22 Aralık 2004 tarihinde yapılacak çekiliş sonucunda, 75 kişi birbirinden güzel hediyelerin sahibi olacak.

Oylamaya katılanlar kazanıyor

10 kişiye Blaupunkt İstanbul C73 oto radyo teyp

20 kişiye Ziebart Ultra Boya Koruma sistemi

10 kişiye 1'er takım (4 adet) Pirelli Lastik

15 Kişiye Sansui Receiver

20 Kişiye Petrol Ofisi 75 Milyon liralık

akaryakıt çeki

İŞTE COUPE VE CABRIO SINIFIN ADAY OTOMOBİLLERİ

hurriyetim.com.tr/otobil adresinden oy kullanabilirsiniz

AUDİ TT

İlk olarak 1995 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda vitrine çıkan ve 1998'den beri üretilen Audi TT, radikal dizaynıyla dikkat çekmişti. Porsche'ye benzeyen yuvarlak hatları ile tanınan Audi TT, Türkiye'ye 180 ve 225 beygir gücündeki 1.8 litre hacimli ve turbo beslemeli motor seçenekleriyle ithal ediliyor. 4 tekerlekten çekişli Quattro versiyonu da bulunan Audi TT, sunduğu konfor ve kaliteli iç mekanıyla biliniyor.

BMW Z4

BMW'nin uzun bir zamanın ardından roadster sınıfına giriş yaptığı BMW Z3'ün halefi olan BMW Z4, Z3'e göre çok daha sportif tasarımıyla dikkat çekiyor. 2.2 litre 170 beygir, 2.5 litre 192 beygir ve 3 litre 231 beygir gücündeki motor seçenekleriyle geniş alternatifler sunan BMW Z4, Z3'e göre daha sportif karakteri ve daha yüksek konfor seviyesi ile spor otomobiller arasında başarılı bir yer edinmeyi başardı.

BMW 3 SERİSİ COUPE

BMW 3 Serisi Coupe: Yerini yeni 3 serisine bırakacak olan güncel 3 serisi, değişim için gün sayarken, serinin coupe versiyonunun ismi, yeni model serisi ile değişip, 4 adını alacak. Fakat bu değişim için bir süre daha beklemek gerekiyor. Dizel ve benzinli motor seçenekleri bulunan ender 2 kapılı otomobillerden olan 3 serisinin, 116 beygirlik 3.16ci'den, 360 beygirlik M3 CSL'ye kadar, geniş motor alternatifleri bulunuyor. 3 serisi coupe'nin üstü açılabilen cabrio versiyonu da var.

CHRYSLYER CROSSFİRE

Alman mühendisliği ile Amerikan tasarımının bir ürünü olan Chrysler Crossfire, Mercedes-Benz ve Chrysler'in birleşmesinin yarattığı sinerjinin ilk örneği olma özelliğini taşıyor. Spor ve agresif tasarımıyla dikkat çeken otomobilin, arka tekerlekleri yarış otomobilleri gibi önlerden daha büyük... Chrysler Crossfire'ın teknik alt yapısı ve motoru ise Alman kardeşi eski nesil Mercedes SLK'dan uyarlanmış.

CITROEN C3 PLURIEL

Citroen'in kompakt otomobili C3'ün sıradışı versiyonu C3 Pluriel, tek otomobilde birden fazla model kullanma imkanı vermesiyle dikkat çekiyor. Üstü açılabilen, bir hareketle coupe'ye dönüştürebilen C3 Pluriel, ayrıca pick-up gibi de kullanılabiliyor. Ön ve arka tasarım detayları, standart C3'ten biraz daha farklı olan Citroen C3 Pluriel'in 1.4 litre 75 beygir ve 1.6 litre 110 beygirlik iki motor alternatifi bulunuyor.

FORD STREET KA

Ka platformu üzerine inşa edilen Ford Street Ka, küçük boyutları, 95 beygirlik 1.6 litre motoru ve sportif görünüşüyle, standart Ford Ka'lardan çok daha farklı bir otomobil. İç mekanı da boyutları gibi küçük olan Ford Street Ka'nın donanımı standart Ford Ka'lardan daha zengin.

HONDA S2000

Yere yakın karoseri, uzun kaputu, kısa bagaj kapağı ile tam bir spor otomobil formatında olan Honda S2000'in esas 'marifeti' kaputunun altında. Honda S2000'de iki litre hacminde atmosferik basınçlı bir benzinli motor bulunuyor. Ancak bu motorun performansı, sıradan 2 litrelik motorlara benzemiyor. V-tec isimli değişken sübap kontrol sistemine sahip olan motor, tam 240 beygir gücünde. Yüksek devirlere çıkabilen bu motor, Honda S2000'i adeta kanatlandırıyor.

HYUNDAI FX COUPE

Hyundai'nin en çok bilinen serilerinden FX Coupe'nin son nesli, daha büyük boyutları, köşeli tasarımı, ve iç donanımı ile Amerikan spor otomobillerini andırıyor. 1.6 litre 105 beygir ve 2.7 litre V6 167 beygirlik motor alternatifleri bulunan Hyundai FX Coupe, agresif görüntüsüyle bir çok performanslı otomobilden daha sportif görünüyor.

MASERATI SPYDER

Maserati Coupe'nin üstü açılabilen versiyonu olan Spyder, tasarımı ile asaleti temsil ediyor. Dikkat çekici bir otomobil olan Maserati Spyder'da, Ferrari'den adapte edilip geliştirilen 4.2 litrelik bir V8 görev yapıyor. 390 beygir güç üreten bu motor ile Maserati Spyder, 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede çıkabiliyor. Kardeşi Maserati Coupe ile aynı konfor donanımına sahip olan Spyder, elektrikli açılan tavana sahip.

MAZDA RX-8

Mazda'nın wankel motoru ile tanınan spor modeli RX-8, kısa süre önce tamamen yenilendi. Wankel motorunun yanı sıra, yeni karoserinde de yepyeni bir tarz yakalayan Mazda RX-8, 'birbuçuk kapılı otomobil' diye tanınıyor. Bunun sebebi, kapılardan biri açıldığında, hemen arkasında kısa, küçük bir kapı daha olması. Mazda RX-8, ülkemizde eylül ayında satışa sunulacak.

MERCEDES CLK

Yenilenen CLK serisi, hem coupe hem de cabriolet versiyonuna sahip. CLK 200 Kompressorden başlayıp, CLK 320'ye kadar devam eden motor seçenekleri arasında bir dizel motor da bulunuyor. Bu motor seçeneklerine yakında AMG'de eklenecek.

MERCEDES SLK

İlk olarak 90'ların ortalarında yollara çıkan birinci jenerasyon SLK, Mercedes için değişik anlamlar içeriyordu. Uzun zamandan sonra ilk kez bu kadar küçük boyutlu ve ucuz bir roadster üreten firma, geçtiğimiz günlerde yeni SLK'yı gözler önüne serdi. Eskisine oranla çok daha sportif hale gelen yeni SLK, abisi SL'e benziyor.

MG TF

Bu sınıfta görülen ender ingiliz otomobillerinden olan MG TF, MG markasının eskiden beri sahip olduğu sportif imaja sahip. 1.6 litrelik motoru ile performans olarak bu imajın gerisinde kalsa da, görünüm itibariyle, farklı ve iddialı bir otomobil olan MG TF, bu sınıfa göre uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor.

MINI CABRIO

Mini'nin üstü açık versiyonu Ağustos ayında Türkiye'de satılacak. Normal Mini modellerine göre farları, ön spoiler ve tamponları makyajlanan Mini Cabrio'nun üstü tek bir dokunuşla 15 saniyede açılıyor. Mini Cabrio'da, Mini'de görmeye alıştığımız tüm motor alternatifleri bulunuyor. Bu motorların güçleri 90 ile 163 beygir arasında değişiyor.

PEUGEOT 307 CC

Peugeot 206'ya olan büyük talep ve daha büyük boyutlu CC'nin sahip olduğu müşteri potansiyeli, Peugeot'yu 307 CC'yi yaratmaya itti. 138 ve 180 beygir güçlerinde iki adet iki litre hacminde benzinli motor seçeneği bulunan Peugeot 307 CC, hızlı çalışan elektrikli tavanı sayesinde saniyeler içerisinde karoser tipini değiştirebiliyor.

PORSCHE BOXSTER

İlk olarak 1997 yılında piyasaya sürülen Porsche Boxster, daha mütevazi motoru ve donanım seviyesi ile 911'e ulaşamayan birçok kişiyi Porsche'ye çekmeyi başarmıştı. Yıllar içinde sürekli geliştirilen Boxster, artık roadster sınıfında Porsche'yi başarıyla temsil eden bir model haline geldi. 228 beygirlik Boxster ve 260 beygirlik Boxster S versiyonları bulunan 'küçük Porsche', konfor ve güvenlik donanımı olarak da abisi 911'den geri kalmıyor.

SAAB 9-3 CONVERTIBLE

Yeni Saab 9-3 Convertible, etkileyici görünümüyle kendi sınıfındaki convertible'lar arasında özel bir yere sahip. Yeni geliştirilen 9-3 Convertible, bir üstü açık otomobilin yaratabileceği tüm sorunlardan arındırılarak üretilmiş. 2 litre hacmindeki 150 beygirlik motoruyla yeterli bir performans sunan Saab 9-3 Convertible'ın konfor ve güvenlik seviyesi ise üst düzeyde.

VW BEETLE

Volkswagen'in efsane otomobili 'kaplumbağa'nın torunu olan ve tasarım olarak kendisine çok benzeyen duygusal otomobili Beetle, aradan geçen zaman içinde ilerleyen teknolojiye ayak uydurarak tasarlandı. Hem coupe hem de cabriolet karoser seçenekleri bulunan Volkswagen Beetle, 1.4 litre 75 beygir, 1.6 litre 102 beygir ve 2 litre 115 beygirlik motor seçeneklerine sahip.

VOLVO C70 CABRIOLET

Volvo C70, cabriolet versiyonu ile üstü açık otomobil segmentinde yer alıyor. 2 litre 163 beygir ve 2.3 litre 245 beygirlik güçlü motor alternatifleri bulunan Volvo C70 Cabriolet, sağlam yapısı, üst seviyedeki güvenlik önlemleri ve sunduğu konforla da dikkat çeken bir otomobil.

İŞTE LÜKS SEDAN SINIFIN ADAY OTOMOBİLLERİ

hurriyetim.com.tr/otobil adresinden oy kullanabilirsiniz

AUDI A8

Bu segmentteki az sayıdaki otomobiller arasında en yenilerinden biri olan Audi A8, aynı zamanda segmentteki sportif tasarımlı otomobillerden bir tanesi. Şu an Türkiye'de sadece 3.7 litre ve 4.2 litrelik benzinli motor seçenekleri ile satılan Audi A8, sadece dört tekerlekten çekiş sistemi olan quattro versiyonları ile sunuluyor. 3.7 litrelik versiyonu 280, 4.2 litrelik versiyonu ise 335 beygir gücünde olan Audi A8'in en büyük avantajı hafif olması.

BMW 7 SERİSİ

Yeni nesil 7 serisi, marjinal tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmişti. Sadece tasarımı değil, tüm kumanda düğmelerine tek bir düğmeyle ulaşımı sağlayan I-drive gibi sistemleri ile de tanınan BMW 7 serisi, uzun ve kısa olmak üzere iki karoser seçeneğine sahip. BMW 7 serisinde dördü benzinli, ikisi dizel olmak üzere altı farklı motor seçeneği bulunuyor. Serinin en güçlü versiyonu ise 445 beygir gücündeki V12 motora sahip

JAGUAR XJ

Jaguar ürün gamının en üst ve en lüks ürünü olan XJ serisi, aynı zamanda boyutlarıyla da en büyük Jaguar. 3 litre 238 beygir, 3.5 litre 258 beygir, 4.2 litre 298 beygir ve 4.2 litre supercharger'lı 395 beygir motor seçeneklerine sahip olan Jaguar XJ serisi, geleneksel Jaguar konforunu, ve prestijini, performans ve güvenlikle birleştiriyor. XJ serisi, piyasaya çıkalı uzun zaman olmasına ve makyajlanmamasına rağmen göze hoş gelen çizgileriyle de dikkat çekiyor.

MASERATI QUATTROPORTE

Maserati Quattroporte: Bu sınıfın en yeni üyesi olan Maserati Quattroporte, eski Quattroporte serisinin performans ve konforu bir arada toplayan karakterini daha da ileri taşıyarak, teknolojiden de faydalanmış. Kişilikli ve sıradışı dizaynının yanısıra en az Alman rakipleri kadar konfor donanımına da sahip olan yeni Maserati Quattroporte, 400 beygirlik motoru ile, sürüş zevkini de beraberinde sunuyor.

MERCEDES S SERİSİ

Otomobil tarihinin belki de en tanınmış otomobillerinden olan Mercedes S serisi, piyasaya çıkışının üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala rakiplerine karşı direniyor. Türkiye'de satılan en iddialı versiyonu S600 Long, uzun karoseri konforu ve rahatlığı sunarken, 367 beygirlik gücü ile rakiplerinin bir adım gerisinde kalıyor. ancak bu açığı AMG tarafından geliştirilen S 55 AMG kapatıyor.

VOLKSWAGEN PHAETON

Lüks segmente ilk kez Phaeton modeli ile giriş yapan Volkswagen, bu segmentte de başarılı bir otomobil üretebileceğini ispat etmiş oldu. 241 beygirlik V6 ve 420 beygirlik V12 motor alternatiflerinin olduğu Volkswagen Phaeton, konfor ve güvenlik donanımlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca 420 beygirlik V12 motor, ağır olmasına rağmen Phaeton'a spor otomobillerinkine eş değer bir performans sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!