Yılın en büyük ecstacy operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yılın en büyük ecstacy operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 14:18

Antalya Narkotik Polisi, yılın en büyük ecstacy operasyonu olma özelliğini taşıyan bir operasyona imza attı. Polis, Hollanda'dan bir otomobilde özel düzenek yapılarak getirilen 170 bin adet ecstacy hapı, piyasaya sürülemeden Antalya'da ele geçirdi.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışması sonucu, uluslararası boyutta uyuşturucu madde kaçakçılığı planlandığı saptandı. Uluslararası boyutta genişletilen soruşturma sırasında polisin, Hollanda'dan ecstacy hapı olarak nitelenen binlerce uyarıcı hapın Türkiye'ye sokulacağını belirlediği, yaklaşık 1,5 ay süren takip sonucu uyuşturucu temin eden ve yurt dışından getiren kişileri, girdikleri Türkiye sınırlarında tespit ettiği bildirildi.

LPG TANKINDA ZULA

Türkiye'ye sokulduktan sonra Antalya'ya getirildiği belirlenen binlerce ecstacy hap, Antalya narkotik polisince, kent merkezindeki Konyaaltı Caddesi'nde düzenlenen planlı operasyonla Hollanda plakalı bir otomobilde özel düzenek yapılarak zulanmış şekilde bulundu.

Haberin Devamı


Türkiye'den göç ettiği Almanya'da yaşarken, uyuşturucu madde ticareti yaptığı gerekçesiyle hüküm giyen ve 6 yıl cezaevinde kaldığı belirlenen T.Y'nin (45) kullandığı otomobilde şaşırtan düzenek de operasyonla ortaya çıkarıldı.

Otomobilde benzin tankının yanına uyuşturucu maddenin konulabilmesi için ayrıca LPG tankı yaptırıldığı, gaz doldurulmayan LPG tankının içerisine iki valizdeki ecstacy hapların zulalandığı ve tankın da kaynak yapılarak dışarıdan dikkati çekmeyecek hale getirildiği tespit edildi.

Polis, operasyonda, LPG tankı içerisindeki iki valizde 170 bin adet kalp sembolünün yer aldığı ecstacy hap ele geçirdi. Operasyonda, otomobilin sahibi gurbetçi Türk vatandaşı T.Y. ile kuryelik yaptığı iddia edilen arkadaşı Hollanda uyruklu R.G. (54) suç üstü yakalandı.

T.Y'nin üzerinde sahte pasaport bulunduğu belirlenirken, zanlılar tarafından kara yoluyla Hollanda'dan Türkiye'ye sokulan 170 bin ecstacy hapın piyasaya sürülemeden polisin operasyonuyla yakalandığı vurgulandı.

Ele geçirilen binlerce ecstacy hapın Türkiye'nin çeşitli illerinde pazarlanmak istendiği sanılırken, narkotik ekiplerinin, kuryeliğin yanı sıra pazarlamayı ve teslimat görevini de üstlendikleri iddia edilen Türk ve Hollandalı iki zanlının bağlantılı olduğu kişileri Türkiye ve Hollanda'da uluslararası boyutta soruşturmayla tespit etmeye çalıştıkları bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye'ye getirilen ecstacy hapların Hollanda'da, “Baron” olarak nitelenen bir alıcıdan temin edildiğine yönelik çeşitli iddialar da araştırılırken, soruşturmanın, Interpol kanalıyla iki ülke arasında devam ettiği de kaydedildi.

Zanlılardan Hollanda uyruklu R.G'nin ifadesinde, arkadaşı T.Y. ile Türkiye'ye tatile geldiğini ve birlikte geldiği otomobilde ecstacy hapı olduğunu bilmediğini iddia ettiği öğrenildi.

Türkiye'de bu yıl içerisinde onlarca ecstacy operasyonu düzenlediği ve yılbaşından bu yana toplam 570 bin adet ecstacy hapı ele geçirildiği öğrenilirken, Antalya'da düzenlenen bu son operasyonun, tek bir seferde ele geçirilen hap miktarıyla Türkiye'de bu yılın en büyük ecstacy operasyonu olduğu vurgulandı.
Operasyona “Labirent” adı verilirken, yakalanan zanlılar T.Y. ile R.G'nin uluslararası madde kaçakçılığı suçlamasıyla yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!