Yıldız Kenter'den belgesel

Güncelleme Tarihi:

Yıldız Kenterden belgesel
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk kültürünü tanıtmak amacıyla senaryosunu eski bakan Talat Halman'ın yazdığı ve Yıldız Kenter'le birlikte sunduğu 'Türk Gibi Yaratıcı, Sanatlarımızın Canlı Belgeseli' dia gösterisi, Edirne'de beğeniyle izlendi.

Trakya Üniversitesi'nin kültür etkinliği çerçevesinde daveti üzerine, 'Türk Gibi Yaratıcı, Sanatlarımızın Canlı Belgeseli'nin gösterimi için sanatçı Yıldız Kenter, eşi Şükran Güngör ve senaryo yazarı Talat Halman, Edirne'ye geldi. Türkan Sabancı Kültür Merkezi'ndeki gösteride Yıldız Kenter, Osmanlı devletinin kuruluşundan çöküşüne kadarki zamanını, padişahların yaşam biçimlerini ve Osmanlı dönemindeki sanattan, Cumhuriyet ve Atatürk dönemine kadar olan dönemi saydam gösterisi eşliğinde başarıyla sundu. Yaklaşık 1.5 saat süren gösteri, beğeniyle izlendi.

Kültür eski Bakanı Talat Halman, eseri önce İngilizce olarak yazdığını belirterek, ‘‘Daha sonra Türkçeye çevrildi. Yıldız Kenter'in 50. sanat yılı nedeniyle, birlikte sergiliyoruz’’ dedi.

Ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, eşi Şükran Güngör'ün de izlediği belgeseli öğrencilerin seyretmemesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Yıldız Kenter, ‘‘Ben salonda genç üniversite öğrencilerini görmek istiyordum. Ancak buna rastlayamadım ve üzüldüm’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!