Yıldırım’dan Belarus’a anaokulu

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım’dan Belarus’a anaokulu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 22:00

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde Belarus’ta imzalanan işbirliği anlaşmasıyla yapımına başlanan anaokulu hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Maarif Vakfı ve Minsk Belediyesi’nin işbirliğiyle tamamlanan okulda, Türkiye’den gönderilen öğretmenler Türkçe ve Türk kültürünü de öğretecek. Belarus’u şubat ayında ziyaret eden Yıldırım’ın talimatıyla sürdürülen çalışma hızla tamamlandı. Anaokulunun açılış törenine, Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama, Minsk Belediyesi Eğitim Komitesi Başkanı Maria Kindyrenko, Minsk Merkez İlçesi İdaresi Başkanı Dmitriy Petrusha ve diğer yetkililer katıldı. Büyükelçi Darama, “Belarus’ta ilk defa okul öncesi eğitim alanında yakın işbirliği yapıyoruz. Bu anaokulunda eğitim görecek çocuklar iki ülkenin geleceğini inşa edecekler, aynı zamanda Türkiye ile Belarus arasındaki ilişkilerin önemli bir halkası olacaklar. Belarus’ta bir anaokulunda Türkçe grubunun açılması ilk deneyim olacak ve başarılı olunması halinde uygulama, eğitim alanında benzer projelerin de bir öncüsü olma görevini görecek” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL EĞİTİM GRUBU DA VAR

Minsk İdaresi Başkanı Dmitriy Petruşa da anaokulun açılışının tüm bölge için önemli bir olay olduğunu vurgulayarak, “Bu okulu inşa edenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle de partnerlerimize” dedi. Minsk’in en modern ve donanımlı eğitim kurumlarından birisi olarak hizmet verecek 230 kişi kapasiteli anaokulunda, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Türkiye’den görevlendirilen öğretmenler görev yapacak. Yüzme havuzunun bulunduğu, bale ve bilgisayar derslerinin de verileceği kurumda ağır konuşma bozuklukları olan çocuklar da dahil olmak üzere 12 grubun eğitim alması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!