Yıldırım: Kılıçdaroğlu'nu gerçekten anlamıyorum

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: Kılıçdaroğlunu gerçekten anlamıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:31

Başbakan Binali Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda TİKAD Olağan Genel Kurulu'na konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Siyasette kadınların daha fazla olması lazım. Kılıçdaroğlu'nu ben anlamıyorum, gerçekten anlamıyorum. 18-25 yaşı o kadar çarpıtıyor ki... 18-25 yaş arası 9 milyon 250 bin insanımız var. Bunun yarısı kadın. İşi getirdi bağladı askerliğe. Peki diğer yarısı 4,5 milyonu kadın, onlar askere gitmiyor. Onlarla ilgili bir düşünceniz var mı? Yok sayıyor, yok. Zihninde kadın yok. Sosyal demokrat olmak lafla olmaz. 9 milyon 18-25 yaş arasındaki insanı yarısı kadın. 'Efendim askere gitmemek için 18 yaşı seçilme yaşı olarak getirdiniz'. Bu çok gülünç bir şey. Bir ana muhalefet partisi başkanına yakışmayacak bir şey. Onun için kadınlarınız erkeklerimiz Türkiye'nin geleceğini birlikte inşa edeceğiz.

Bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. Türkiye'nin doğusunu, batısını, güneyini, kuzeyini birbirine yakın ettik, yolları böldük, hayatları kurtardık, yolları böldük milleti birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik ama yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz.

Haberin Devamı

Bugün Allah'a şükür bölgede terör örgütünün sultası kalkmıştır, terör örgütünün baskısı kalkmıştır. Ne şehirde ne kırsalda terör örgütü nevruzda bile kimseyi toplayamamıştır. Artık terör örgütünün ülkemiz için bölgemiz için büyük bir sorun olduğu gerçeği herkes tarafından; Kürt, Türk bu ülkede yaşayan bütün vatandaşlarımız tarafından ortak bir kanaat olarak anlaşılmıştır.

16 Nisan önemli bir tarih. 16 Nisan'da ne olacak? Sandığa gideceğiz, memleketin geleceğine karar vereceğiz. Biz bir değişiklik getirdik. Bu değişiklik bizim ihdas ettiğimiz bir şey değil, bu değişiklik Cumhuriyetin kuruluşundan beri yönetim sisteminde var olan birtakım anlaşmazlıkların son bulmasını amaçlayan bir değişikliktir.

Türkiye'nin artık bir saniye bile kaybedecek vakti yoktur. Bu 'hayırcı' korosunun Türkiye vizyonuyla ilgili, gelecek Türkiyesiyle ilgili hiçbir fikirleri yok. Olamaz çünkü bunlar hayatında tek bir sorumluluk alıp bir iş üretmiş değiller. Köprü yaparsın karşı çıkar, havaalanı yaparsın karşı çıkar, baraj yaparsın karşı çıkar, ne kadar tünel yaparsın karşı çıkar, ne kadar hayırlı iş varsa güzel iş varsa bunlar hep karşısında. Tecrübeyle sabit, yapıp bitirdikten sonra en önce onlar kullanırlar. Böyle de bir özellikleri var.

BAKMADAN GEÇME!