Yıldırım İzmir'e yapılacak yeni havalimanının adını ilk kez açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 20:08

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti İzmir milletvekili adayları tanıtım toplantısında "Tekrar ediyorum; kurdaki dalgalanma özellikle seçim öncesi bir takım manipülasyonların sonucudur. Kaynağını, nerden geldiğini de biliyoruz. Ama ne yaparsa yapsınlar içerideki iş birlikçilerine de söylüyorum başaramayacaksınız" ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım ayrıca İzmir Alaçatı'da yapılacak yeni havalimanının adının “Ekrem Pakdemirli Havalimanı” olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Balçova ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti İzmir milletvekili adaylarının tanıtım
toplantısında konuştu. Yıldırım, ekonomi üzerinde oyun oynamaya çalışanların bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Herkes bilsin ki 2008’de 2009’da başlayan küresel kriz nasıl Türkiye’yi teğet geçtiyse bugünlerde ABD’de meydana gelen olayların bizim ekonomimizi de etkilediği malum ancak ekonomimiz sağlam temeller üzerindedir. Kurdaki dalgalanma özellikle seçim öncesi birtakım manipülasyonların sonucudur. Kaynağını, nereden geldiğini de biliyoruz ama ne yaparsa yapsınlar, hangi oyunun içine girerse girsinler, içerideki işbirlikçilerine de söylüyorum, başaramayacaksınız, geçmişte de başaramadınız, şimdi de başaramayacaksınız.”

Haberin Devamı

İzmirlilerin “Yaparsa yine AK Parti yapar” diyerek 24 Haziran sabahını iple çektiğini hissettiğini aktaran Yıldırım, “Yüreğinizdeki coşku hiç eksilmesin
değerli kardeşlerim. İzmir Ege’nin incisi Türkiye’nin gözbebeğidir. İzmir’i ihmal eden Türkiye’yi ihmal etmiş olur” dedi.

ALAÇATI’YA EKREM PAKDEMİRLİ HAVALİMANI

Yıldırım, İzmir’i Türkiye’nin kalkınmasının öncüsü bir şehir olarak gördüklerini, İzmir’in mutlaka hak ettiği yere geleceğini dile getirdi, şunları söyledi:
“Biz buralara, bugünlere boş vaatlerle gelmedik. Hayal tacirliği ile gelmedik. Biz buraya samimiyetle çalışarak, üreterek milletimizin gönlüne girerek geldik. AK Parti İzmir adayları genç, dinamik. Bu ekiple İzmir’i şaha kaldırmayı hedefledik. İzmir Adnan Menderes Havalimanı artık yetmiyor. Apronları büyüteceğiz ve park sayısını 37’den 60’a çıkaracağız. İkinci pist için fizibilite çalışmalarını başlatıyoruz. ‘Alaçatı’ya yeni bir havalimanı yapacağız’ dedik, ihalesini yaptık ve 2 yıl içinde Alaçatı Havalimanı’nı açıyoruz, adını da koyduk, Ekrem Pakdemirli Havalimanı. Türkiye’de ekonomi iyiye gitmiyorsa, neden bilinen bankalardan birine 3 milyar 200 milyon dolar ödeyerek birisi  geliyor? Türkiye gerek yerli gerek küresel yatırımcılar için cazibe merkezi ve güvenli liman olmaya devam ediyor.”

Haberin Devamı

EKREM PAKDEMİRLİ KİMDİR?

1939 yılında İzmir’de doğan Ekrem Pakdemirli, ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. ODTÜ Teorik fizik bölümünde asistan, bir yıl sonra da Makine bölümünde öğretim görevlisi oldu. Daha sonra 1967 Ağustos ayında Imperial College'de (University of London) doktorasını tamamladı. ODTÜ de öğretim üyeliği yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda grup başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Başbakanlık Baş Danışmanlığı ve Merkez Büyükelçiliği görevlerinde bulundu.

XVIII., XIX., XX. ve XXI. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Haberin Devamı

2003 yılından itibaren Bilkent, Başkent ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.  Akbank yönetim kurulu üyeliği, Vestel Elektronik A.Ş. Vestel Beyaz Eşya A.Ş adlı özel şirkette Yönetim Kurulu Başkanvekilliği, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. adlı ticari şirkette Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çevresel Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!