Yıldırım Gürses toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Gürses toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kalp yetmezliği nedeniyle önceki gün vefat eden Türk Sanat Müziği'nin ünlü isimlerinden besteci ve ses sanatçısı Yıldırım Gürses, toprağa verildi.

Gürses'in cenazesi, Harbiye'deki TRT İstanbul Radyosu önünde düzenlenen törenin ardından Levent Camii'ne getirildi.

Burada ikindi namazının ardından Gürses'in cenaze namazını kıldıran Duahanlar Derneği Başkanı Adem Erim, ''O, bir coşku adamıydı. İnsan ve sanat coşkusu...'' dedi.

Törende ayrıca, Mehmet Akif Ersoy'un sözlerini yazdığı, Yıldırım Gürses'in de bestesini yaptığı ''Ordu Duası'' ilahi şeklinde okundu.

Yıldırım Gürses'in cenaze törenine, eşi Ayla ve oğlu Bayazıt Gürses'in yanı sıra Milli Savunma Bakanı ve Müsteşarı adına Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Bölge Başkanlığı'ndan Deniz Kıdemli AlbaySavaş Uzunali, FP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski bakanlardan Yıldırım Aktuna, Hasan Celal Güzel, TRT İstanbul Bölge Müdürü Orhan Ertanhan, sanatçılar Emel Sayın, Nuri Sesigüzel, Kamil Sönmez, Aydan ener, Belkıs Akkale, Yıldırım Bekçi, Erol Büyükburç, Mustafa Keser, Adnan enses, Sezen Cumhur Önal, Hüner Coşkuner, Mustafa Yolaşan ile bazı bestekarlar ve ses sanatçıları katıldı.

Gürses'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!