Yıldıray Çınar, yoğun bakımda

Güncelleme Tarihi:

Yıldıray Çınar, yoğun bakımda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2007 12:26

Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uzun süreden bu yana sinir sistemi hastalığı olan ve motor sinirleri etkileyerek felce neden olan ‘ALS hastalığından' tedavi gören Türk Halk Müziği sanatçısı 68 yaşındaki Yıldıray Çınar, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Haberin Devamı

Durumu kritik olan Çınar'ın oksijen makinesine bağlandığı belirtildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 29 Nisan tarihinde düzenleyeceği ‘58'inci Sanat Yılında Yıldıray Çınar Türk Halk Müziği Gecesi'ni sanatçının ailesinin isteği üzerine erteledi.

Ankara Radyosu Türk Halk Müziği ses sanatçılarından olan ve Yurttan Sesler Korosu'nun güçlü seslerinden Yıldıray Çınar, yoğun bakıma alındı.

ALS hastalığına 4 yıl önce yakalanan Yıldıray Çınar, 2 hafta önce rahatsızlığı ilerleyince, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Servisi'nde tedavi altına alındı. Hastalığı her geçen gün ilerleyen Çınar, 2 gün önce Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırıldı. Durumu kritik olan Çınar'ın solunum güçlüğü nedeniyle oksijen makinesine bağlı olarak yaşamaya başladığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'da 29 Nisan Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği ‘58'inci Sanat Yılında Yıldıray Çınar- Türk Halk Müziği Gecesi'ni ileri tarihe bıraktı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Yıldıray Çınar ailesinin istediği doğrultusunda böyle bir kararı aldıklarını söyledi. Camaş, “Durumu kritik olduğu için yakınları böyle bir talepte bulundu. Biz de bu talebi yerine getirdik. Yıldıray Çınar anısına düzenlenecek olan gecede sanatçıyla canlı telefon bağlantısı yapmayı düşünüyorduk. Ama ileri bir tarihde bu geceyi mutlaka yapacağız” diye konuştu.
Yıldıray Çınar, 54 filmde başrol oynarken 12 altın plak ödülü aldı ve ‘Çarşamba'yı Sel Aldı' türküsüyle ünü arttı. Çınar, ‘Bad-ı Saba Selam Söyle O Yare', ‘Aman Dünya', ‘Güller Açsam Bağlar Gibi', ‘Arzu Ederdiniz Bir Yol Görmeye' gibi tanınmış çok sayıda türküsüylede 1960'lı yılların sonlarında ve 1970'li yıllarda Türk Halk Müziği'nin en güçlü seslerinden birisi olarak tanındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!