Yılbaşında kar yağacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında kar yağacak mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 22:05

Yılbaşında kar yağacak mı? sorusu özellikle İstanbul'da tatil planı yapacaklar için merak konusu. Yılbaşında hava durumu tahminlerini Meteoroloji verilerine göre değerlendirdik. Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Yılbaşında kış ayının dokusuna uygun, kar yağışını bekleyen İstanbullular o gün için hava tahminleri gelmeye başladı bile.

Kar yağışının olup olmayacağı sorusuna dair yanıtı, İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldık.

Yılbaşında kar yağacak mı ?

Gelişen tahmini hava raporuna göre, İstanbul yeni yılı kar yağışıyla karşılayacak. 30 Aralık Çrşamba günü havanın soğuması ve 31 Aralık Perşembe günü de karla karışık yağmurun yağması öngörülüyor. Tahminler İstanbul'da 1 Ocak 2016 günü kar yağışının başlayacağını gösteriyor.

İstanbul'da gelecek hafta soğukların gelmesi ile birlikte yağışlı bir hava bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günü karla karışık yağmurun cuma günü kar şeklinde olması tahminleri arttırıyor. Yağış ile birlikte hava sıcaklıkları -3 ve -5 dereceye kadar düşecek.

Haberin Devamı

Hava tahminlerine göre İstanbul ile birlikte Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile Karadeniz'in tamamı da yüksek olasılıkla yılbaşını kar yağışı ile karşılayacak.

Verilerin incelenmesi ve tahminlerin yürütülmesi aşamasında tutarlılık oranın yüzde 60 olduğunu belirten yetkililer doğru tahmin için pazartesi gününün beklenmesi yönünde açıklama yaptı.

Yılbaşında kar yağacak mı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!