Yılbaşı tatiline geldi, avlanmaya gitti öldü

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı tatiline geldi, avlanmaya gitti öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 13:30

Konya'da dün ormanlık alanda ablası 42 yaşındaki Esra Soyer’i av tüfeğiyle göğsünden vurarak ölümüne neden olmaktan gözaltına alınan 37 yaşındaki Hasan O.’nun ifadesinde, "Ablamın av merakı vardı, avlanmaya gittik. Bu sırada tüfek tutukluk yaptı ve birden ateş aldı" iddiasında bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Meram İlçesinin eskiden köy statüsünde olan Botsa Mahallesi Bediroğlu Tepesi Mevkii’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Taksi şoförü Hasan O., 112 Acil Servis’i arayıp ablası Esra Soyer’in, av tüfeğiyle göğsünden vurulduğunu söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaptıkları kontrolde Esra Soyer’in öldüğünü saptadı. Jandarma da Hasan O.’yu gözaltına aldı.

Esra Soyer’in, 18 yaşında evlenip eşiyle İstanbul’da yaşamaya başladığı, 4 yıl evli kaldıktan sonra boşandığı ve çocuğu olmadığı; daha sonra mahkeme kararıyla adı ve soyadını değiştirdiği öğrenildi.

Ablası Esra Soyer’in, yılbaşı tatili için Konya’ya geldiğini belirten Hasan O. da, jandarmaya verdiği ilk ifadesinde, ”Ablam İstanbul’da yaşıyordu yılbaşı için de bize geldi. Av merakı olduğu için de ’ormana avlanmaya’ gidelim dedi. Tepenin yamaçlarına geldiğimizde tüfek tutukluk yapmaya başladı. Tutukluğu gidermeye çalıştığım sırada birden ateş aldı ve saçmalar ablama isabet etti” dediği öğrenildi. Hasan O. yapılan sorgulamasının ardından adliye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!