Çeşme Sheraton Oteli, bu yılbaşında da konuklarına ‘‘altın tozlu ıstakoz çorbası’’ ikram edecek. Ünlü aşçıbaşı Rahmi Yılmaz, yılbaşı gecesi konuklara sunacağı çorbanın büyük ilgi göreceğinden emin. Özellikle 16'ncı ve 17'nci yüzyıllarda kralların sofralarını süsleyen altın tozlu ıstakoz çorbasının günümüzde zenginliğin simgesi olarak sunulduğunu belirten Yılmaz, bu çorbanın genellikle yılbaşı akşamları istendiğini söyledi. Yılmaz, ‘‘Yurtdışından getirdiğim altın tozunu zar inceliğinde küçük parçalar halinde çorbanın üzerine atıyorum. Ağızda hemen dağılıyor. Porsiyonda 0.3 gram altın bulunuyor. Bunun sağlığa zararı yok, vücut atıyor’’ dedi. Hazırlanması yaklaşık 4 saat süren çorbada altın tozunun yanı sıra ıstakoz,
balık suyu, defne yaprağı, kakulla ve ardıç yemiÅŸi bulunuyor. Sheraton'un 195 milyon liradan satılan yılbaşı balosu biletini alanlar, porsiyonu 12 milyon lira olan çorbayı ikram olarak içebilecek.Â
button