Yılbaşı için altın tozlu ıstakoz çorbası

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı için altın tozlu ıstakoz çorbası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2002 00:00

ÇeÅŸme Sheraton Oteli, bu yılbaşında da konuklarına ‘‘altın tozlu ıstakoz çorbası’’ ikram edecek. Ãœnlü aşçıbaşı Rahmi Yılmaz, yılbaşı gecesi konuklara sunacağı çorbanın büyük ilgi göreceÄŸinden emin. Özellikle 16'ncı ve 17'nci yüzyıllarda kralların sofralarını süsleyen altın tozlu ıstakoz çorbasının günümüzde zenginliÄŸin simgesi olarak sunulduÄŸunu belirten Yılmaz, bu çorbanın genellikle yılbaşı akÅŸamları istendiÄŸini söyledi. Yılmaz, ‘‘Yurtdışından getirdiÄŸim altın tozunu zar inceliÄŸinde küçük parçalar halinde çorbanın üzerine atıyorum. Ağızda hemen dağılıyor. Porsiyonda 0.3 gram altın bulunuyor. Bunun saÄŸlığa zararı yok, vücut atıyor’’ dedi. Hazırlanması yaklaşık 4 saat süren çorbada altın tozunun yanı sıra ıstakoz, balık suyu, defne yaprağı, kakulla ve ardıç yemiÅŸi bulunuyor. Sheraton'un 195 milyon liradan satılan yılbaşı balosu biletini alanlar, porsiyonu 12 milyon lira olan çorbayı ikram olarak içebilecek.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!