Yılbaşı gecesi sokak hayvanları için yiyecek topladılar

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı gecesi sokak hayvanları için yiyecek topladılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 08:26

İSTANBUL Hayvan Hakları Derneği üyeleri, belirledikleri otel ve restoranlarda yılbaşı gecesinden artan yiyecekleri sokakta yaşayan hayvanlar için topladı.

Haberin Devamı

Bir kamyonetle daha önceden belirledikleri otel ve restoranlara gelen dernek üyeleri, buradaki yemek artıklarını sınıflandırarak kutu ve poşetlere doldurdu. Anadolu ve Avrupa Yakası’nda birçok adrese gelerek sahipsiz hayvanlar için sabah saatlerine kadar gıda maddesi toplayan hayvan severler, topladıkları yemeklerle Tuzla Akfırat ve Pendik Kurtköy’deki ormanlık alanların çevresinde yaşayan sahipsiz köpekleri beslediler. Köpekler yemekleri yerken de, hayvan severler meşale yakıp yeni yılı kutladı.

"AÇLIKLA, ÖLÜMLE MÜCADELE EDİYORLAR"

Yaptıkları çalışmayla ilgili bilgi veren Murat Cem Yetkin, "Hemen, hemen her yıl yaptığımız bir çalışma. Her yılbaşı akşamı Anadolu ve Avrupa yakasındaki belli başlı noktalardan yemek artıklarını ayırarak alıyoruz. İstanbul’un belli noktalarında sahipsiz, terk edilmiş hayvanlara götürüyoruz. Bugünkü son durağımız Kurtköy’deki ormanları olacak. Yaklaşık 3 bin kadar hayvanımız var. Birçoğu sahipleri tarafından terk edilmiş. Önemli bir kısmı da popülasyonu orada artmış olan hayvanlar. Açlıkla, ölümle mücadele ediyorlar. Çoğu insan bu durumun farkında değil. Hayatlarının bir yanından, kıyısından, köşesinden dahil etmeye çalışıyoruz bu şekilde. Federasyonun bu konuda aktif çalışmaları var. Arkadaşlarla beraber kar, kış demeden onlara yetişmeye çalışıyoruz. Oteller, restoranlar ve eğlence yerlerinden alıyoruz. Yılbaşı, bayram gibi özel takvim günleri bizim açımızdan çok önemli. Bunu genele yaymaya çalışıyoruz; ancak bir yılda yaptığımız çalışmayı yılbaşı gecesinde yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!