Yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana

Güncelleme Tarihi:

Yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün Ankara’da seçim turu attı.

Baykal, ilk durağı olan Sakarya Meydanı’nda, "Vali yemem, höşmerim tatlısı yerim" sözlerine atıfla kendisine, "Şekerine dikkat etsin" diyen Başbakan Erdoğan’a şöyle yanıt verdi: "Benim şekerim gayet normal. Sanıyorum Başbakan’ın yüksek şekeri çok yemiş olmasından kaynaklanıyor. Başbakan milletin tansiyonuna baksın."

Baykal, Erdoğan’ın önceki günkü mitingde, "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana" dizelerinin yer aldığı Aşık Mahzuni şiirini okuduğunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Mahzuni’nin o muhteşem dizelerini Başbakan’ın ağzından dinlerken herkesin aklına ’Yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana?’ diye sormak geliyor. Yoksulun sırtına vuran vurana ama yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana?"

Baykal, gazetecilerin, "Başbakan Erdoğan başarısız olmanız halinde koltuğu bırakıp bırakmayacağınızı sordu. Ne diyorsunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Atatürk, İnönü, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel siyaseti iktidara bağımlı kılmayan, iktidar olsa da olmasa da Türkiye ve bu ülkenin geleceği için kendisini görevli sayar. Siyaset iktidarda da, muhalefette de yapılır. İktidar da saygın bir görevdir, muhalefet de."

Ankara sokaklarında

CHP Lideri Deniz Baykal, dün mitinglerine ara verdi ve partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık, milletvekilleri ve parti yöneticileriyle birlikte Ankara turuna çıktı. Ankara sokaklarında büyük bir izdiham yaratan Baykal ve Karayalçın’a vatandaşlar, "Gökçek gidecek, Karayalçın gelecek" sloganları attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!