YİBO'larda "zorunlu" değişiklik

Güncelleme Tarihi:

YİBOlarda zorunlu değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 13:45

Son iddia Siirt'ten geldi. YİBO'da büyük erkek çocuklar, küçük yaştaki çocuklara tecavüz edip, birini öldürdü. İddia Türkiye'yi sarstı. Yaşanan bu vahşet Milli Eğitim Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Bakanlığın kararına göre, bundan böyle bu okullarda okuyan küçük öğrenciler taşınması uygun yerleşim birimlerinde yaşıyorlarsa okulda değil, ailelerinin yanında kalacak ve taşımalı sistemle okula getirilip götürülecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Valiliklere gönderilen genelgede, bu okulların ilk 5 sınıfında okuyan ve taşınması uygun yerleşim birimlerinde bulunan öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamına alınacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, zorunlu ilköğretim çağında çocukların ilköğretime erişimini sağlamanın, bakanlığın temel sorumlulukları arasında yer aldığı anımsatıldı.

YİBO'ların, özellikle kırsal kesimde okul bulunmayan veya çeşitli nedenlerle okulu kapalı olan yerleşim yerlerindeki çocukların mecburi ilköğretim hizmetlerinden yararlanabilmesi amacıyla fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması bakımından tarihsel süreçte önemli katkılar sağladığının ifade edildiği genelgede, şunlar kaydedildi:

“Taşımalı ilköğretim uygulaması devam ediyor. Ancak yatılı ilköğretim bölge okullarındaki 6-11 yaş aralığında olan 1-5. sınıf öğrencileri, anne-baba desteğine büyük ölçüde ihtiyaç duyduklarından günlük yaşantılarında birtakım zorluklarla karşılaşabilmektedir. Bunun sonucunda, öğrencilerin sosyal ve kişilik gelişmeleri olumsuz etkilenmektedir. Bu öğrenciler, taşımalı ilköğretim kapsamına alınması halinde bu yaş grubunun karşılaştığı problemlerin önemli ölçüde azalacağı düşünülmektedir.

Yatılı ilköğretim bölge okullarının 1-5. sınıflarında okuyan ve taşınması uygun yerleşim birimlerinde bulunan öğrenciler, taşımalı ilköğretim kapsamına alınacaktır.”
  

       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!