YİBO Müdürleri Çukurca’da toplandı

Güncelleme Tarihi:

YİBO Müdürleri Çukurca’da toplandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 11:53

SİİRT’te meydana gelen çocuklara yönelik tecavüz olaylarının ardından, Hakkari’de Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ve pansiyonlu okullarını denetleyen Hakkari Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, 12 YİBO Müdürü ile Çukurca İlçesi’nde toplantı yaptı.

Anne ve babaları tarafından kendilerine emanet edilen öğrencilere kendi çocukları gibi baktıklarını belirten Bulut, “Eğer rahat ve huzurlu yaşamak istiyorsak çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz lazım” dedi.

Çukurca İlçesi Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve basına kapalı olarak yapılan toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve 12 YİBO müdürü katıldı. Milli Eğitim Müdürü Bulut, YİBO’larla ilgili son zamanlarda yaşanan olayların üzücü verici olduğunu belirtirken, bu olaylar öncesi de 3’er aylık aralarla Hakkari’deki YİBO’larda toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Toplantı öncesi Köprülü YİBO'nun yatakhanesinden sınıflarına, banyolarından idaresine kadar her yeri denetleyen Milli Eğitim Müdürü Bulut, öğle yemeğini de YİBO'lu öğrencilerle yedi ve sorunlarını dinledi. Milli Eğitim Müdürü Bulut, son zamanlarda yaşanan olayların tüm YİBO’lara mal etmenin yanlış olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Eğer rahat ve huzurlu yaşamak istiyorsak çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz lazım. İyi bir ortam hazırlamamız lazım. 3 ayda bir YİBO'larda toplantı yapıyoruz. Güzel olan çalışmalarının yanı sıra YİBO'daki sıkıntıları da yerinde görüyoruz. Son günlerdeki olaylar bizi üzdü. Buralarda çalışan öğretmenlerimiz 24 saat fedakarca görev yapıyorlar. En ufak bir sıkıntıda bize bilgi veriyorlar. Bu YİBO'muz da 485 öğrenci var. Burada hafta sonları SBS kursları da açılmış durumda. Okullara haber vermeden gidiyoruz. Toplantımıza okul müdürlerinin yanı sıra rehber öğretmenleri de katılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!