YGS'de illk 10 öğrenciden 4'ü Konya'dan

Güncelleme Tarihi:

YGSde illk 10 öğrenciden 4ü Konyadan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 13:15

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda birinci, altıncı, yedinci ve dokuzuncu olan öğrenciler Konya'dan çıktı.

Haberin Devamı

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, YGS'de Konya Meram Fen Lisesinden Ayşenur Şam'ın İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu ile birinciliği paylaştığını, Konya Meram Fen Lisesinden Mehmet Nuri Akıncı'nın altıncı, aynı liseden Bekir Tok'un yedinci, Konya Özel Diltaş Anadolu Lisesinden Ceren Uluer'in de dokuzuncu olduğunu anımsattı.

Başarıların bireysel ve kitlesel olarak iki yönlü değerlendirildiğini, bunların her birinin kendi içinde bir değeri olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
“Biz her yıl kitlesel ve bireysel başarılarda derece arzu ediyoruz. Fiziki alt yapı ve eğitim kalitesiyle bunu başaramamak için bir neden yok. Bu yıl da kitlesel başarıda, başarılı iller sıralamasında aldığımız bilgilere göre Konya olarak 12. sırayı paylaşıyoruz. Hedefimiz ilk 10 içinde yer almaktı ama sıralamada önlerde yer alarak hedefleri tutturduğumuz kanaatindeyiz. Öte yandan bireysel başarıda da Türkiye'de Konya bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce ilk 10'da 4 öğrencinin aynı ilden olduğu bir sınav hatırlamıyorum. Bu açıdan Konya'nın ilk 10'da 4 öğrencinin dereceye girmesi büyük bir başarı.”

Haberin Devamı

Şahin, Konya'dan ilk 10'a giren öğrencilerin 3'ünün devlet okullarında öğrenim gören öğrenciler olduğunu belirterek, resmi ve özel ayırımı yapmadan herkesin gayretinin başarıya dönüştüğü bir yapı elde ettiklerini ifade etti.

Kitlesel ve bireysel anlamda Konya olarak elde edilen başarının kendilerini sevindirdiğini dile getiren Şahin, önemli olanın başarının sürdürülebilirliği olduğunu, bu başarının devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!