YGS'de bir skandal daha

Güncelleme Tarihi:

YGSde bir skandal daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 11:01

Son olarak binlerce öğrencinin sınav sonucunu yanlış hesaplayan ÖSYM, bazı adayların sınav sonucu ve başarı sıralamasını da aynı hesapladı.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'nden Kenan Butakın'ın haberine göre, Denizli Çivril’de ortaya çıkan son olayda Kadriye Yöndem ve Ömer Çetinkaya adlı adayların eÅŸit ağırlık YGS-5 puanlarının ve YGS-5 baÅŸarı sırasının aynı olduÄŸu ortaya çıktı.ÂBuna göre farklı netler yapan her iki adayın YGS-5 puanları 385.788 ve YGS-5 baÅŸarı sıraları da 0048656 olarak hesaplandı.

 

'Anlamadık'

 

Denizli Çivril Emine Özcan Anadolu Lisesi mezunu olan 19 yaşındaki Kadriye Yöndem, çocukluk arkadaşı Çivril Lisesi mezunu Ömer Çetinkaya ile aynı dershaneye gittiklerini ve sonuçları karşılaştırdıklarında büyük bir şok yaşadıklarını söyledi. YGS’nin iptal edilmesini isteyen Yöndem, aynı netleri yapmamalarına rağmen böyle bir sonucun nasıl ortaya çıktığını anlamadıklarını söyledi.

 

Haberin Devamı

Uzmanlar da şaşkın

 

Eğitimciler ise sonuçları gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediler. Eğitim uzmanı Halil Genç, her iki öğrencinin her alandan netlerinin aynı olması halinde bu sonucun olabileceğini kaydetti. Genç, bu olasılığın yüzde 0’a yakın olduğunu kaydetti. Eğitim Uzmanı Cihat Şener de, yapılan netlere göre Kadriye Yöndem’in 391, Ömer Çetinkaya’nın ise 387 puan alması gerektiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!