YGS 2016 başvuruları bugün başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

YGS 2016 başvuruları bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 10:53

Üniversite' nin ilk adımı olan YGS için başvurular bugün başlıyor. Bu dönemde, YGS başvuruları nasıl yapılır? YGS sınav tarihi nedir? bütün detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

YGS başvuruları bugün başlıyor. Bu dönemin başvuruları 20 Ocak 2016' ya kadar devam edecek. Üniversite hayalini gerçekleştirmek için adaylar çalışmalarına devam ediyor. 

Eğitimlerini Üniversite' de de devam ettirmek isteyen öğrenciler için büyük adımın atılacağı YGS sınavlarının başvuruları bugün başlıyor. Sınavlar ise 13 Mart 2016 Pazar günü gerçekleşecek.

ÖSYS tarafından gerçekleştirilecek olan iki aşamalı olarak yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için başvurular, 20 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek. Sınav ücretlerinin ödemesi de 21 Ocak 2016' ya kadar belirtilen hesaba yatırılması gerekecek. Adaylar başvuru işlemlerini 6 - 20 Ocak 2016 tarihine kadar yapmaları önem taşıyor. Engelli adaylar da sağlık durumlarını içeren sağlık kurulu raporu ile bu tarihler arasında ÖSYM' ye bildirimde bulunabilecek, böylece engelli adaylar sınavlarına özel salonlarda girebilecek.

Haberin Devamı

ÖSYM' nin açıkladığı YGS sınav takviminde, sınav sonuçlarının ise 25 Mart 2016' da açıklanması planlanıyor. YGS' nin ilk aşama sınavında başarılı olan adaylar ikinci aşama sınavına girebilecek.

YGS 2016 başvuruları bugün başlıyor

2016 döneminde ÖSYS başvuruları 2 aşamada tamamlanacak. Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi , onay kodunun sisteme girilmesi  ve Sınav ücretinin yatırılması ile başvuru süreci gerçekleşecektir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgileri kayıtlı olan adaylar, başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce ÖSYM’ nin resmi sitesi olan "ais.osym.gov.tr" sayfasından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sistemdeki bilgilerini kontrol etmeleri gerekecek.

2016 YGS başvuru işlemleri için MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayan adayların, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunanların eğitim bilgileri, MEB e-okul verileri ile eşleşme için Alan - Dal Dönüşüm Tablosu doğrultusunda güncellen şekilde yer almaktadır.

Haberin Devamı

YGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Bir ortaöğretim kurumunda eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylar, kendi okulunda başvuru merkezi olanlar, başvurularını kendi okullarından gerçekleştirebilecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM' nin resmi sitesi "ais.osym.gov.tr" adresinden yapabilecek. Diğer tüm adaylar da bunlar, kendi okulu başvuru merkezi olmayan son sınıf öğrencileri, açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan/var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adayları kapsar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan ekte listesi bulunan başvuru merkezlerinin herhangi birinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Haberin Devamı

Fotoğraf için de adayların bazı koşullara dikkat etmesi gerekecek. Fotoğraflar, son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş olmalı ve de ÖSYM tarafından reddedilmemiş bir fotoğraf, geçerli fotoğraf olarak sistemde yer alacaktır.

2008 yılı ve sonrasında MEB' e bağlı bir ortaöğretim kurumdan mezun olanlar ile daha önce yapılan ÖSYS sınavlarına başvuru yapmış adaylar, Eğitim Bilgileri ÖSYM sistemine yansıyor; bu bilgiler, başvuru sırasında başvuru ekranında da olacak. MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunan adayların bu bilgileri, 2016-ÖSYS başvuru ekranına yansıtılacak.

Bu bilgilerinde güncelleme gereken adaylar da, son sınıf öğrencileri kendi okullarına, mezun adaylar ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak e-okul sisteminde mevcut bilgilerini güncelleyebilecek.

Haberin Devamı

YGS 2016 başvuruları bugün başlıyor

YGS' YE GİRECEKLER İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

YGS Sınav Başvuruları:  6 - 20 Ocak 2016

YGS Sınav Ücretlerinin yatırılması: 21 Ocak 2016

YGS Sınav Günü: 13 Mart 2016 (sınav saat 10.00'da yapılacak ve 160 dakika sürecek)

YGS Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 25 Mart 2016

Lisans Yerleştirme Sınavları  (LYS) başvuruları da 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!